(VIDEO) SLIKE GOVORE VIŠE OD REČI! Nataša Stanisavljević o domovima za decu sa smetnjama u razvoju i ĐILASOVIM DVOSTRUKIM ARŠINIMA!

Autor: Republika

Vesti

02.07.2021

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želim da podsetim bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, da je direktno bio odgovoran za stanje u ustanovama socijalne zaštite, koje su pod nadležnoću grada, rekla je Gradska sekretarka Grada Beograda za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

RepublikaFoto: Printskrin

Komentarišući natpise u novinama gde stoji da deca ometena u razvoji doživljavaju torturu i mučenje u domovima u kojima su smeštena, Stanisavljević je rekla da je u pitanju sramna izjava bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

- Moram da demantujem tu njegovu izjavu, i želim da ga podsetim, pošto je izjavio da nije bio odgovoran za stanje u ustanovama socijalne zaštite, da je u vreme kada je bio gradonačelnik od 2008. do 2013. zapravo bio odgovoran za te ustanove, jer su one pod nadležnoću grada - rekla je Stanisavljević.

Stanisavljević je priložila fotografije iz 2012. i 2013. godine na kojima se jasno vide loši uslovi ustanove za smeštaj dece.
RepublikaFoto: Printskrin

- Ovde pričamo o deci bez roditeljskog staranja, koja su žrtva zlostavljanja, zanemarivanja - rekla je Stanisavljević.

RepublikaFoto: Printskrin

Kako kaže, u toj ustanovi je bilo tada osam kreveta za dečake, i osam za devojčice, a da je bilo smešteno 40 dece.

- Da li se nekada zapitao gde ta deca spavaju, da li imaju obroke i da li njih 20 zaposlenih može da brine o toliko dece. To je pokazatelj nemara bivšeg gradonačelnika kada je reč o Beogradu - rekla je Stanisavljević i dodala da su oni sada ponosni kako ti objekti danas izgledaju.

RepublikaFoto: Printskrin

Ističe da sada objekat može da primi duplo više dece, kao i da su sobe dvokrevetne, i da je zaposleno još 30 ljudi.

- Imamo najbolje i najadektvatnije uslove za decu.- rekla je Stanisavljević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading