TURNIR U ŠAHU ZA OSOBE SA CEREBRALNOM PARALIZOM: Takmičari iz cele Srbije učestvovali na manifestaciji "Prijateljstvo"

Autor: Republika

Vesti

01.07.2021

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Zaječaru su se okupile osobe obolele od cerebralne i dečje paralize, kako bi se nadmetale na šahovskom turniru. Pristigli su takmičari iz svih krajeva Srbije, na manifestaciju simboličnog naziva “Prijateljstvo”.

RepublikaFoto: printskrin/kurirtv
Takmičenje

Sportska igra na ploči za koju ne postoje tačni podaci o prvim potezima, odnosno periodu nastanka šaha, bila je pravi izazov za tridesetak takmičara, koji su učestvovali na turniru za osobe obolele od cerebralne i dečje paralize. 

Organizacija je ovoga puta bila u Zaječaru, a manifestacija koja svake godine menja mesto okupljanja održana je četvrti put po redu.

Simboličnog naziva “Prijateljstvo” tradicionalni šahovski turnir koncipiran je tako da se ekipno takmiče različiti gradovi, ovog puta uz podršku Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, prenosi Kurir.

RepublikaFoto: printskrin/kurirtv

Uz prijateljski pozdrav, oni koji su izgubili čestitali su pobednicima, što pokazuje pravi sportski duh, a naredne godine revanš i možda sasvim drugačija podela na šahovskoj tabli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading