NOVO UPOZORENJE RHMZ: U narednih sat vremena pljuskovi, grmljavina i grad u ovim delovima Srbije!

Autor:

Vesti

25.06.2021

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje u kojem se kaže da će u narednih sat vremena na području Srema padati obilna kiša sa grmljavinom i gradom.

RepublikaFoto: pixabay.com

- U narednih sat vremena na području Srema (Sremska Mitrovica i okolina) jaka konvektivna oblačnost uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, lokalno gradom i olujnim vetrom. Ova oblačnost u jugozapadnoj struji premeštaće se ka jugu Bačke i srednjem Banatu - stoji na sajtu RHMZ.

Podsetimo, danas je već jedan talas nevremena pogodio Srbiju nakon veoma toplog i sparnog dana. Jaka kiša praćena gradom i olujnim vetrom se sručila na Čačak i Loznicu.

U Sremu je nevreme čupalo drveće. Danas je oko 17 sati veliko nevreme protutnjalo je i Starom Pazovom. Oluja praćena kišom je desetak minuta duvala kidajući lišće i granje sa drveća a na pojedinim šupama i garažama je podizala krovove od salonit ploča.

 

 

Na nekoliko mesta su oborena ili polomljena cela stabla, a u Ulici Ćirila i Metodija dve oborene breze su pokidale strujne kablove. Ekipe Elektridistribucije i "Čistoće" su na terenu i raščišćavaju ulice, piše RTV Stara Pazova.

Na auto-putu Beograd - Zagreb, blizu Pećinaca, vetar je oborio kamion. Za sada nema informacija da li ima povređenih.

Stabla su polomljena i podno Cera, javljaju korisnici društvenih mreža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading