SPUTNJIK V ODOBREN I ZA TRUDNICE!

Autor: Republika

Vesti

25.06.2021

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zdravlja Rusije odobrilo je primenu vakcine protiv virusa korone Sputnjik V za trudnice, saopštio je ministar Mihail Muraško, prenosi Sputnjik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Stručna zajednica je odlučila da ukine kontraindikacije za upotrebu vakcine GamKovidVak za trudnice. Ovim je otvorena mogućnosti da se vakcinišu trudnice sa visokim rizikom teškog oblika infekcije - rekao je Muraško na vladinom Savetu za borbu protiv širenja korone.

On je objasnio da je odluka doneta uzimajući u obzir pozitivne rezultate kliničkih testiranja i bezbednosti vakcine, kao i prikupljenih podataka o njenoj efikasnosti i bezbednosti tokom kliničkih testiranja u postregistracionom periodu.

Muraško je naglasio da trudnice takođe mogu da se inficiraju koronom, između ostalog i teškim oblikom.

Vakcina Sputnjik V koju proizvodi Naučno-istraživački institut "Gamaleja" u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta 2020. potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading