POMOZIMO JULIJANI U BORBI ZA ŽIVOT: Život joj visi o koncu zbog 2.500 EVRA!

Autor:

Vesti

30.11.2017

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Julijana Jović (28) ima fibrozu jetre trećeg stepena i potrebna joj je terapija koju proizvode u Indiji, i košta oko 1.500 evra. Julijana je sa svega četiri godine obolela od limfoblastne leukemije.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Julijana Jović

Posle silnih terapija citrostaticima i nekoliko transfuzija krvi bolest se povukla, ali je kao posledica nastupila druga, hepatitis C koju su joj na svu muku, utvrdili tek posle deset godina.

Oficijelni lekovi koji se koriste u Srbiji joj nisu pomogli, zbog čega njena majka Gordana pokušava da sakupi novac za indijsku terapiju koju prave po američkoj licenci.

Transfuzijom dobila i hepatitis C 

- Hepatitis je dobila od transfizije krvi jer u to vreme imali samo reagense za hepatitis A. Godinama posle toga je imala problem sa jetrom ali se verovalo da je to posledica upotrebe citrostatika da bi tek 2004. utvrdili o čemu se radi.

- Pre tri godine je primila terapiju interferonom ali nije imalo efekta. Pritom, ti lekovi mogu da izazovu strašne nuspojave, fizičke i psihičke, dovodili su čak i do suicida. Ona već ima fibrozu trećeg stepena, to su one promene u tkivu kada jetrene ćelije umiru i umesto njih se stvara ožiljno tkivo, koje je nefunkcionalno i ima tendenciju da preraste u cirozu, a jednog dana i u karcinom.

Nada u lek vredan 100.000 $

- Nadu sada polažemo u lek "harvoni" koji u SAD košta oko 100.000 dolara, a u Indiji se pravi po njihovoj recepturi za oko 1.500 evra. Čak Amerikanci masovno idu u Indiju na lečenje zbog niske cene leka, a i Egipat sprovodi ovu terapiju u iskorenjivanju hepatitisa C - priča Gordana.

Inače, Julijana je odličan student. Završila je međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka, i dobila stipendiju za master studije -Menadžment u evropskim integracijma, u Austriji. 

RAČUN ZA POMOĆ 

Ako želite da pomognete Julijani, možete to učiniti uplatom na sledeći račun:
265000000002253608, Rajfajzen banka
na ime Gordana Božić - Jović

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading