DRAMATIČNO UPOZORENJE DOKTORA KONA O DELTA SOJU: Dolazi jesen, a jedna brojka ne uliva nadu!

Autor: Republika

Vesti

21.06.2021

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Kriznog štaba i epidemiolog dr Predrag Kon izrazio je zadovoljstvo što smo blizu 50 odsto vakcinisanih. Međutim, zabrinut je što je odaziv za imunizaciju i dalje nizak među mladima.

RepublikaFoto: ST/A. NALBANTJAN
Predrag Kon

- Raduje me pad korona brojeva, pad broja novozaraženih, kao i to što ćemo danas verovatno premašiti 50 odsto vakcinisane punoletne populacije. Međutim, moramo daleko ozbiljnije da pristupimo vakcinaciji mladih. Još smo u problemu s vakcinacijom i zato posebno moramo da pratimo šta se dešava u Velikoj Britaniji - kaže dr Kon.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Delta soj korone, odnosno indijski, mogao bi da se pojavi i kod nas i to je poseban problem.

- I dalje smo u riziku da nam se indijski soj pojavi i opstane među mladima i da na taj način budemo u ozbiljnoj situaciji na jesen. I upravo zato je najbolje da gledamo Veliku Britaniju, oni imaju delta soj, a i tamo je drugačiji odnos mladih prema vakcinaciji - naglašava dr Kon za Kurir.

Podsetimo, Britanija beleži nagli porast broja inficiranih i to delta sojem, koji je oko 40 odsto zarazniji od prethodno dominantnog soja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
gege

21.06.2021 09:29

dzaba sve ako se cela planeta ne vakcinise 90% u roku od par meseci... ima da se jurimo sa sojevima 50 godina.... dakle juricemo se...