VIRUSOLOG ŠEKLER POZIVA NA OPREZ: Nisam siguran da smo pobedili virus, jeste bolje ali NIJE SVE ZAVRŠENO!

Autor:

Vesti

25.05.2021

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raste broj vakcinisanih i revakcinisanih, podaci koji se odnose na koronavirus su dobri - pada broj umrlih, onih koji su na respiratoru, zaraženih i hospitalizovanih. Međutim, virusolog Milanko Šekler ukazuje da i pored bolje situacije imamo oko deset umrlih dnevno.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Milanko Šekler

Nedavno smo iz Rusije dobili dobru ocenu za Sputnjik V koja se proizvodi u Torlaku.

- Nisam siguran da smo pobedili virus. Ne volim slavodobitni ton, jeste bolje nego što je bilo, ali daleko da smo pri kraju i da je sve završeno. Nemamo ni 40 odsto vakcinisanih. Prošle godine u ovo doba imali smo imali sličnu priču i popuštali mere. Malo je. Mora da se pređe 55, 60 odsto da bismo imali efekte koji će teže da nas vrate - kazao je virusolog za TV Prva.

Navodi da je počeo da sumnja u uspešnost vakcina zbog toga što su u nekim zemljama ranije popustili mere pa je došlo do naglog skoka obolelih. Takođe je istakao da mere moraju svuda da se poštuju kada budu dozvoljena veća okupljanja.

Nemojte da se lome koplja na dva muškarca bez maske u bašti, a da negde može da sedi 500 ljudi i da niko ne nosi masku i nikom ništa - istakao je Šekler.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading