(FOTO) SRPSKA TROBOJKA OSVANULA NA KARAULI KOŠARE! Podsetnik da golobradi junaci nisu i neće biti zaboravljeni

Autor:

Vesti

13.06.2021

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Na karauli "Košare" gde se odigrala najčuvenija bitka za vreme rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine ponovo se zaviorila srpska trobojka.

Foto: Public
Srpski vojnici na karauli Košare

Pakao Košara kako mnogi nazivaju desio se između 9. aprila i 10. juna 1999. godine između golobradih vojnika vojske Jugoslavije i terorističke organizacije OVK podpomognutom NATO snagama.

Brojčano slabiji i sa mnogo manje naoružanja mladići svega 19 i 20 godina uspeli su da se odupru udarima albanskih separatista koji su imali vazdušnu podršku NATO alijanse.

Mladići koji su bili na odsluženju redovnog vojnog roka posle teških borbi uspeli su da poraze protivnika i tako speče njegov prodor na Kosovo i Metohiju.

Nažalost, pripadnici terorističke organizacije OVK uspeli su da zauzmu karaulu Košare zbog artiljerijske podrške Albanije i NATO avijacije, ali su poraženi u njihovom planu kopnene invazije na tom pravcu uprkos podršci koju su imali.

Da junaci ove bitke nisu i nikada neće biti poraženi govori i ova slika koja je nastala danas na kojoj se vidi srpska zastava među albanskim koje su poderane kako se vijori na ruševini karaule.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading