Zaštitnik građana kontroliše nadležne organe zbog zaštite prava deteta iz Rakovice

Autor:

Vesti

10.06.2021

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a posle informacija u medijima da dete iz Rakovice koje je od majke izmešteno u porodicu oca često beži iz nove porodice, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Gradskog centra za socijalni rad i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zaštitnik građana Zoran Pašalić

Zaštitnik građana od Gradskog centra za socijalni rad traži da mu najkasnije u roku od 15 dana, povodom podataka iz medija da dete učestalo beži od oca, da ne želi da bude u njegovoj porodici, kao i da je u toku postupak za poveravanje deteta pred sudom u kome učestvuje Gradski centar za socijalni rad Odeljenje Rakovica, dostavi detaljan izveštaj o postupanju u ovom slučaju.

Od nadležnog ministarstva Zaštitnik građana traži da izvrši nadzor nad stručnim radom Gradskog centra za socijalni rad Odeljenja u Rakovici u ovom slučaju i da ga obavesti o nalazima tog nadzora i drugim preduzetim aktivnostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading
Milan Djordjevic

17.06.2021 17:40

Bravo za clanak !!! Pitajte ga zasto nije pogledao i slucaj novi beograd novac koji je trazen onom momku Slobodanu