STIŽU PARE! Sutra od države novac leže na VIŠE OD MILION RAČUNA: Tu je i 3.000 za vakcinisane, a zatim nove isplate, EVO I KADA

Autor: Republika, Blic.rs

Vesti

07.06.2021

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

ISPLATA poslednje rate minimalca počinje sutra, 8. juna. Svi preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika preduzeća za svakog prijavljenog radnika dobiće po 15.450 dinara.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Foto: Ilustracija

Sa ovom isplatom praktično se završava treći paket pomoći koji je uključivao podršku svim preduzećima. Ova podrška je pokrila zarade za mart, april i maj, a firme će ukupno, po svakom radniku, dobiti nešto više od 46.000 dinara, odnosno tri puta po 15.450, što je polovina januarske minimalne plate u Srbiji.

Pravo na ovu pomoć ima nešto više od milion i po radnika, mada je broj prijavljenih za pomoć bio značajno manji - oko 1,2 miliona u proseku mesečno.

Inače, kako su nam potvrdili u Ministarstvu finansija, za 3.000 dinara do jutros se prijavilo 1.158.624 građana. Rok za prijavu ističe 15. juna, a pravo na ovu pomoć imaju svi građani koji su vakcinisani do danas i koji su se za vakcinaciju prijavili do 31. maja.

Kalendar isplata i prijava za ostalu državnu pomoć:

15. jun - kraj prijave za za 3.000 dinara za vakcinisane

druga polovina juna - uplata 3.000 dinara za vakcinisane

Septembar - penzioneri dobijaju dodatnih 50 evra
Novembar - isplata drugih 30 evra za sve kategorije građana

Što se tiče penzionera, posle isplate od 30 evra u maju, i 3.000 dinara za vakcinisane, oni će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra. Sledeće isplata je u novembru i tada će svi ostali građani dobiti drugih 30 evra.

I penzioneri će u novembru dobiti svojih 30 evra i tako doći do ukupne cifre od 110. U novembru će i nezaposleni dobiti svojih 30 i tako doći do ukupne cifre od 120 evra.

Vlada je prošle nedelje usvojila i nova pravila koja se tiču najmanjih plata u Srbiji, a koja donose revolucionalno dobre promene za stotine hiljada naših radnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading