PALMA: TRAZIĆU OD GRČKE DA UKINE OBAVEZAN PCR TEST ZA GRAĐANE SRBIJE

Autor: Republika

Vesti

06.06.2021

10:08

Otvorena Kancelarija Jedinstvene Srbije u Paraliji.

Grad Jagodina
Palma na otvaranju kancelarije u Paraliji

- Danas otvaramo Kancelariju Jedinstvene Srbije u Paraliji i ovo je sedma godina kako radi Kancelarija Jedinstvene Srbije u Paraliji. Prosle godine smo imali pauzu zbog korone. Ove godine doveli smo u Paraliju 600 ljudi, od toga 500 lekara iz 25 zdravstvenih ustanova od Novog Sada do Preševa. Mi smo navikli kada otvaramo Kancelariju u Paraliji da bude prisutno od 4000 do 7000 ljudi, ali ovaj puta je to izostalo zbog epidemioloških mera u Grčkoj i ja se izvinjavam onim građanima iz Srbije koji su navikli da dodju, ali zbog mera nismo mogli da organizujemo kao svake godine i da zaigraju srpsko kolo na ulici u Paraliji" , rekao je predsednik Jedinstvene Srbije na otvaranju Kancelarije te stranke u Pataliji. "Kancelarija Jedinstvene Srbije u Paraliji nikada se nije bavila politikom. Ovo je srpska kuća za sve turiste iz Srbije i nikada nismo tražili da li je neko član neke partije ili da se učlani u Jedinstvenu Srbiju, ako mu naša partija učini neku uslugu. Mi smo se ponašali kao doktori u skladu sa Hipokratovom zakletvom. Ko god se javio, ova Kancelarija mu je pomogla. Dešavalo se da neko mora da se vrati ranije kući zbog nekog problema i mi smo tu pomagali, a imali smo slučajeva i teških saobraćajnih nesreća , da ljudima obezbedimo i sanitetsko vozilo do Soluna, a kasnije dolazi sanitet iz Srbije i prevozi te naše gradjane do bolnica u Srbiji. Svake godine u ovu Kancelariju svrati između 30 000 i 35 000 ljudi. Svi koji ovde svrate dobiju srpsku dunju rakiju, sok, kafu i da upoznaju gradjane iz drugih delova Srbije i da u našoj Kancelariji gledaju sportske prenose i navijaju za našu reprezentaciju i naše klubove" izjavio je Marković . "Mi imamo maksimalnu podršku i gradonačelnika grada Katerini kome pripada Paralija i svih institucija u Grčkoj . Poslednjih dana gradjani Srbije su čuli da će Grčka možda da prizna nezavisno Kosovo i tu informaciju, koja nije bila tačna , smo ispravili i dobili potvrdu grčkih zvaničnika da se to neće desiti. Srpski i grčki narod su veliki prijatelji, ali nije dovoljno samo da se družimo , već i da pojačamo ekonomsku saradnju. 2019. godine sam tražio da oni turisti iz Srbije koji dodju više puta u isto odmaralište , da imaju poseban status i nižu cenu hotelskih usluga i imao sam obećanja ministarstva iz grčke regije Makedonije sa sedištem u Solunu za to, ali se desila korona i ostalo je da se to reši - kaže Marković.

Grad Jagodina
Palma u Paraliji sa građanima

- Sada je ogtoman problem sa ulazom u Grčku , jer granica i prelaz Evzoni radi do 23 sata pa pravi pauzu do 07. Gradjani Srbije ne smeju da čekaju na prelazu Evzoni zato što ce ove godine najviše turista od svih država , koji dolaze u Grčku , biti iz Srbije. Šta je još problem, Grčka treba da oslobodi srpske turiste obaveznog PCR testa i da oni na svoju zdravstvenu odgovornost donesu odluku da li će da dodju. PCR test košta 80 evra u Srbiji, kao i u drugim državama i onda za četveročlanu porodicu treba 320 evra za PCR testove, a za te pare mogu da iznajme apartman u Grčkoj za letovanje. Uputiću pismeni zahtev za to nadležnoj instituciji u Grčkoj . Grčka jeste član Evropske unije, i mora da poštuje pravila Evropske unije, ali ne i sve preporuke - istakao je predsednik Jedinstvene Srbije. 

Grad Jagodina
Dragan Marković Palma i građani

ZAHVALJUJUĆI VIZIJI PREDSEDNIKA SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA , SRBIJA JE DANAS CENJENA I POŠTOVANA U CELOM SVETU 

- Ovde važi pravilo da se nose zaštitne maske, a mi u Srbiji imamo tu sreću da smo prva država koja je u ponudi imala četiri vrste vakcina protiv korona virusa i da smo prva država koja je stvorila preventivu kroz izgradnju novih kliničkih centara, bolnica i domova zdravlja i da toga nije bilo pitanje je gde bi smestili te korona pacijente. I moram i da pohvalim i predsednika Srbije koji je imao viziju da sve to obezbedi. I sada je Srbija, kao jedna mala država koja je imala negativnu medijsku etiketu, došla u situaciju da je svi cene u svetu i poštuju . Građani mnogih zemalja su dolazili da se vakcinišu u Srbiji, kao naprimer iz Austrije, Nemačke. Mi smo bili u zdravstvenom smislu jači od Nemačke , ekonomski najmoćnije države u Evropi. I to ne može niko da nipodaštava i da kaže "to su pare gradjana Srbije i tako dalje". I da ne pričam o nekima koji to govore, zna se gde su u njihovo vreme otišle pare gradjana Srbije. U jedan džep kod jednog coveka, koga su na sreću gradjani Srbije prepoznali kao zlo i on više ne moze biti ni predsednik kućnog saveta. Danas je svako ko predje  srpsku granicu ponosan, jer Srbija više nije ono što je bila pre 10 ili 12 godina. Mi moramo i se borimo kako da zaposlimo sve koji nisu zaposleni, ali i tu prednjačimo i tu smo najbolji na svetu, Srbija je prava destinacija koja daje sigurnost kapitalu i koja ima zdravstvenu sigurnost, političku stabilnost i medjunarodnu popularnost. To nema nijedna država na svetu - rekao je Dragan Markovic Palma. Otvaranju Kancelarije Jedinstvene Srbije u Paraliji prisustvovali su i narodni poslanici Jedinstvene Srbije Života Starčević i Đorđe Kosanić , funkcioneri te stranke kao i nacelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

Komentari (0)

Loading