GRADONAČELNIK NOVOG SADA VUČEVIĆ: U septembru planiramo konferenciju na temu cirkularne ekonomije u četiri grada u Srbiji

Autor: Republika

Vesti

25.05.2021

13:42

U Novom Sadu danas se sastao gradonačelnik Miloš Vučević sa norveškim ambasadorom u Srbiji.

Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući ambasadora Kraljevine Norveške u Srbiji Jorna Eugena Jelstada.

- Na sastanku smo razgovarali o organizaciji konferencije na temu cirkularne ekonomije, koja bi u septembru trebala da se održi u četiri grada u Srbiji, među kojima je i Novi Sad. Taj projekat će se odvijati pod pokroviteljstvom Nordijskog saveta ministara, a cilj je upoznavanje lokalnih samouprava u Srbiji sa primerima dobre prakse nordijskih zemalja - rekao je Vučević i dodao:

- U pitanju je iznalaženje najboljih rešenja u oblasti klimatskih promena, kao i na poljima efikasnijeg upravljanja otpadom, unapređenja reciklaže, smanjenja potrošnje sirovina i emisije zagađenja".

Ambasador je naglasio da će organizaciju novosadske konferencije preuzeti ambasada Kraljevine Norveške i da će time biti postavljen temelj za dugoročnu saradnju između ambasada nordijskih zemalja, institucija, kompanija i eksperata sa lokalnim partnerima.

Komentari (0)

Loading