DOBRA VEST! Na KIPAR sada možemo i sa vakcinom SINOFARMA!

Autor: Republika

Vesti

20.05.2021

16:34

Kipar je danas dodao kinesku vakcinu protiv koronavavirusa proizvođača Sinofarm na listu odobrenih cepiva prihvaćenih za ulazak u zemlju, objavila je nacionalna kiparska televizija pozivajući se na lokalno Ministarstvo saobraćaja.

pixabay.com

To u prevodu znači da će i srpski državljani koji su primili kinesku vakcinu sada bez ograničenja, sa dve doze i potvrdom o vakcinaciji, moći slobodno da letuju na Kipru od sutra kada odluka stupa na snagu.

Ostrvo dozvoljava ulazak putnicima, bez obzira na nacionalnost, pod uslovom da prilože važeću potvrdu o vakcinaciji od članica EU, clanica Evropskog ekonomskog prostora - Islanda, Lihtenštajna, Norveške i Švajcarske - Izraela, Rusije, UAE, Saudijske Arabije, Velike Britanije, Ukrajina, Jordana, Libana, Egipta, Belorusije, Srbije, Katara, Bahreina, SAD, Jermenije, Gruzije, Kanade i Kuvajta.

Ove osobe biće izuzete od obaveznog testiranja i karantina, bez obzira na zemlju odlaska.

Potvrde o vakcinaciji smatraju se važečim ako je nosilac primio jednu od EMA odobrenih vakcina, ili ruski Sputnik V ili kinesku vakcinu Sinofarm, a proteklo je 15 dana izmedu poslednje doze i odlaska.

 

Komentari (0)

Loading