PLANULO SVIH 120.000 VAUČERA ZA ODMOR U SRBIJI! Jedna destinacija doživljava pravi "turistički bum"!

Autor: Republika

Vesti

16.05.2021

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svih 120.000 vaučera za odmor u Srbiji je podeljeno, a direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže da će se videti da li će ove godine biti još vaučera, te da to zavisi od republičkog budžeta.

RepublikaFoto: Promo foto
Ilustracija

Labović je istakla da je puno uloženo u turističku infrastrukturu i da su turistički sadržaji daleko bogatiji nego što su nekada bili, te da ovo nije prva godina da se naši građani odlučuju za domaće destinacije.

Navela je da po broju noćenja i dalje prednjače Zlatibor i Kopaonik, ali i da je Stara planina prošle godine doživela "bum", te da je tada na toj planini zabeležen porast od seoskoro 200 odsto u odnosu na to koliko je bila popunjena prethodnih godina.

Labović je dodala da građani posećuju i Taru, Zlatar, Divčibare...

RepublikaFoto: printskrin
Marija Labović

Navela je da su na planinama uglavnom odmarali u zimskom periodu, ali da se sada, zbog mnogo dodatnih sadržaja, turisti i u letnjem periodu sve češće odlučuju za odmor na planinama.

Kada je u pitanju domaći turizam, Labović je navela da su posle planina najposećenije banje i seoski turizam.

Izrazila je nadu da će se, kako se budu popuštale mere protiv korona virusa, steći uslovi i za dolazak stranih turista, te dodala su kulturno-istorijsko nasleđe, bogatstvo prirode i gastronomija glavni razlozi zbog koji stranci odlučuju da posete našu zemlju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading