(FOTO) NOKTI OTKRIVAJU DA LI STE IMALI KORONU, A NISTE NI ZNALI: Dobro pogledajte ovaj detalj na vašim prstima!

Autor: Republika

Vesti

05.05.2021

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osobe koje imaju jasnu vodoravnu liniju na noktima koja podseća na udubljenje verovatno su imale infekciju korona virusom, kaže profesor Tim Spektor, britanski stručnjak koji je prvi otkrio da kovid-19 prate gubitak čula mirisa i ukusa.

RepublikaFoto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

On je na Tviteru podelio fotografiju, uz komentar: "Da li nokti izgledaju čudno?“

Kovid nokti se sve više prepoznaju kao posledica infekcije. Mogu se pojaviti bez osipa na koži i naizgled deluju bezopasno, procenio je profesor Spektor.

 

 

Nokti se u proseku obnavljaju za šest meseci, tako da neće svako ko je imao simptomatski, a posebno asimptomatski oblik kovida-19 primetiti promenu na njima neko vreme. Ipak, profesor Spektor smatra da bi udubljenja na noktima trebalo pratiti kao jedan od pokazatelja preležane infekcije virusom SARS-CoV-2, prenosi Espreso.

Ono što je za sada poznato je da se promene na noktima ne javljaju kod svih osoba koje su imale kovid-19. Naime, udubljenja na nokatnoj ploči prisutna su i kod osoba koje su preležale neku drugu virusnu infekciju praćenu povišenom temperaturom. Takođe, čest su pratilac i pojedinih kožnih bolesti, poput ekcema ili psorijaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading