"APRILSKA ZIMA" SE NASTAVLJA: Prognoza za naredne dve nedelje je puna PREOKRETA! Kakvo će vreme biti za PRAZNIKE?

Autor: Republika

Vesti

18.04.2021

21:26

Produženoj zimi u aprilu, jutarnjem mrazu i provejavanju snega u nizijama je odzvonilo, ali proleće nam se tek polako i stidljivo prikrada. Pravo, sunčano vreme bez kiše, još nije u najavi, a teško je prognozirati i kakvo nas vreme očekuje za 1. maj kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Ilustracija republika.rs, Pixabay
Foto: Ilustracija

- Početkom sedmice se nastavlja promenljivo vreme, što znači da će biti povremeno kiše i pljuskova, ali i sunčanih perioda. Dakle, biće nešto toplije. Suta i prekosutra nas očekuje temperatura od oko 10 stepeni - kazao je Đurić.

Tek u sredu i četvrtak možemo da očekujemo poboljšanje vremena, ali još će biti suviše rano za odlaganje kišobrana.

- U sredu i četvrtak konačno više sunca, tempetature u skladu s kalendarom, do 20 stepeni. Međutim, u četvrtak uveče stiže novo naoblačenje sa kišom, pa pd petka i subote sledi manje zahlađnenje. To neće biti one jesenje niske temperature, već, ipak, prolećne, a pad će biti od 5 do 7 stepeni - objašnjava meteorolog.

I tu nije kraj preokretima. Nema stabilizacije vremena na vidiku ni od idućeg ponedeljka. Ipak, neće biti hladno kao proteklog vikenda, temperature će biti prolećne, ali biće friško i nestabilno.

facebook.com/Djordje Djuric
Đorđe Đurić

- Još je sve pod znakom pitanja za 1. maj - ističe Đurić.

I tako ćemo iz kišnog aprila zakoračiti u maj i jun, koji su, inače, uobičajeni meseci sa najvećom količinom padavina. To su topli meseci, ali padavine su pljuskovite. To su oni dani kada nam se u toku jednog popodneva poplave ulice, a sutradan kao da ništa od toga nije bilo.

- To je vreme kao na Maldivima. Tamo imate letnje kišne dane i to je topliji deo godine. A zima im je hladniji deo godine, sa temperaturama od oko 25 stepeni - priča Đurić.

Opis vremena za maj i jun, naravno, nije prognoza, već nešto što se ponavlja iz godine u godinu. Nažalost, to znači i poplave, koje su poslednjih godina čini se, sve učestalije.

Komentari (0)

Loading