GRČKA SUTRA TAČNO U 8 SATI OTVARA GRANICU ZA SRBE: Ovo su pravila koja važe za odlazak na more!

Autor: Republika

Vesti

18.04.2021

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Granice sa Grčkom za naše državljane biće zvanično otvorene sutra u 8. sati, ali za letovanje na Egejskom moru postoje pravila koja moraju da se poštuju.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Ako rešite da već narednih dana krenete na odmor treba da znate da od 19. aprila počinje svojevrsna probna sezona za turiste iz određenih zemalja, da bi se videlo kako funkcioniše zamišljeni sistem rada tokom pandemije.

Tako će, pored Srba, Grčka da prima i državljane zemalja EU, kao i ljude iz SAD-a, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela.

Ograničeno kretanje

Za sada naši građani neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj. Srpski putnici mogu da pređu na dva granična prelaza sa Bugarskom - Promahonas i Nimfeja.

Sve ovo važi do 14. maja, kada zvanično počinje letnja sezona.

Obavezna potvrda o vakcinaciji i negativan PCR test

Državljani Srbije mogu da putuju u Grčku uz potvrdu o vakcinaciji ili sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, ali svaki putnik mora da popuni i PLF formular (Passenger Location Form) 24 sata pre putovanja.

Ono što takođe treba da se naglasi jeste da su epidemiološke mere u Grčkoj strože nego kod nas, a one važe i za sve goste.

Kako stići do Grčke

Srpski turisti od 14. maja mogu do svojih omiljenih letovališta u Grčkoj stići preko Severne Makedonije, a oni koji žele da iskoriste i predsezonu mogu kolima da krenu i preko Bugarske. Svakako, razlika u kilometraži, ako se uputite iz Beograda, dosta zavisi i od toga koja grčka regija vam je omiljena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading