Odlučeno: Cena PCR testa za strane državljane biće SMANJENA!

Autor: Republika

Vesti

16.04.2021

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjoj sednici Kriznog štaba usvojena je inicijativa Udruženja za turizam Privredne komore Srbije da se smanji visina naknade za PCR testiranje stranih državljana koji u Republiku Srbiju dolaze iz turističkih razloga, što će, prema oceni sekretara tog udruženja, Tijane Maljković, doprineti povećanju broja dolazaka stranih turista za vreme predstojećih uskršnjih praznika i najavljenih grupa gostiju iz arapskih zemalja tokom proleća.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto: Ilustracija

Predstavnici Grupacije turističkih agencija i Grupacije hotela Srbije ukazali su na veliko interesovanje turista za dolazak u Republiku Srbiju iz Bahreina, nakon posete njihove delegacije našoj zemlji, kao i ostalih arapskih zemalja, posebno po završetku ramazanskog posta, polovinom maja.

Turistički poslenici ukazivali su da iznos PCR testa destimuliše dolazak stranih turista u Srbiju, kojima je za povratak u svoje matične zemlje neophodno testiranje u našoj zemlji, prenosi Objektiv.

Smanjenjem troškova testiranja u Republici Srbiji za strane turiste pružena je dodatna podrška sektoru turizma i ova odluka omogućiće da i u ovim vanrednim uslovima poslovanja uslovljenim pandemijom koronavirusa, naša zemlja ostane konkurenta turistička destinacija – ističe Maljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading