VUČIĆ SE VAKCINISAO U RUDNOJ GLAVI I DONEO SREĆU TOM SELU: Sada im stiže velika INVESTICIJA!

Autor: Republika

Vesti

08.04.2021

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici kompanije Jumko obišli su Rudnu Glavu i odlučili da će u tom mestu graditi fabriku za proizvodnju tekstila u kojoj će raditi između 80 i 100 građana, većinom žena, rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Rudna Glava Stanimir Balanović.

RepublikaFoto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ
Aleksandar Vučić

Dodao je da su predstavnici kompanije Jumko na čelu sa generalnim direktorom Branislavom Trajkovićem juče pogledali objekte gde bi buduća fabrika mogla da se nalazi i da sada ostaje da donesu odluku u kom objektu će kompanija otvoriti svoje pogone.

- Odluka je doneta i fabrika se definitivno otvara. Rok za izgradnju za izgradnju fabrike postoji, ali ne bih o njemu da govorim. Najvažnija vest je da će se fabrika u Rudnoj Glavi graditi, da će se žene zapošljavati, što će rešiti problem nezaposlenosti ženske populacije u našem kraju - rekao je Balanović.

Oni, dodao je, treba da donesu odluku da li će fabriku graditi u objektu koji je u vlasništvu mesne zajedice ili u privatnom vlasništvu, a ugovor o zakupu bi trebalo, kako navodi, da bude potpisan u toku sledeće nedelje.

Balanović kaže da su žene u Rudnoj Glavi, ali i u okolnim mestima, veoma zadovoljne zbog otvaranja fabrike i što će konačno u svom mestu da dođu do posla.

Kaže i da će ukoliko žene iz okolnih mesta budu zainteresovane za posao mesna zajednica za njih obezbediti autobuski prevoz.

Predstavnici kompanije Jumko došli su u Rudnu Glavu dana nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se u tom mestu vakcinisao, najavio da će se potruditi da dovede kompaniju Jumko u tom mestu.

- Gledaćemo za Vidovdan da imate malu fabriku za 80 do 100 ljudi i planiram tada da dođem i da pokrenemo proizvodnju - rekao je Vučić pre dva dana u Rudnoj Glavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Marina

08.04.2021 14:40

Nas predsednik je podsrek za sprecavanje ovog uznapredovalog virusa

Ivanica

08.04.2021 15:27

Drago nam je da će ova investicija -poput Jumkove fabrike , biti otvorena , ona će doneti brojne pogodnosti meštanima Rudne Glave i okoline!

Tina

08.04.2021 15:41

Ovom investicijom u Rudnoj glavi smanjiće se broj nezaposlenih.

Brankić

08.04.2021 15:57

Strašno koliko smo ne odgovorni. Nadam se da će se ovim činom mnogi pozvati pameti i uzeti vakcinu. Budimo odgovorni.