STUDENTI POSLALI JASNU PORUKU: Hoćemo da se vakcinišemo!

Autor: Republika

Vesti

07.04.2021

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Svetskog dana zdravlja, ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je sa predstavnicima studentskih organizacija.

RepublikaFoto: Republika
Zlatibor Lončar sa studentima

Kako je saopšteno, sastanku sa ministrom prisustvovali su Emil Zoronjić, predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu (SPUB)Aleksandar Đurić, potpredsednik za zaštitu zdravlja studenata SPUB-a i predsednik Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta kao i Margareta Smiljanić, predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS).

Takođe, učestvovali su i Luka Marošanin, generalni sekretar SKONUS-a i studenat Farmaceutskog fakulteta i Uroš Mijatović, student prorektor Univerziteta u Beogradu.

Uz predstavnike studenata i ministra u razgovoru su učestvovali i direktor Infektivne prof Goran Stevanović, kao i imunolog dr Srđa Janković.

Studenti  su u razgovoru sa ministrom istakli punu podršku procesu vakcinacije u Srbiji, jer je to najbolji način da se epidemija Korona virusa okonča i da se svi vratimo normalnom načinu života.

RepublikaFoto: Republika

Lončar: Studenti će moći da prime vakcinu kad god im odgovara

- Vakcinu protiv korona virusa do sada je primilo više od 50 odsto studenata Medicinskog fakulteta u Beogradu - kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poručuje da takvi podaci ohrabruju, kao i da će ubuduće studenti moći da budu vakcinisani bez zakazivanja, zahvaljujući dodatnim punktovima.

Lončar je nakon sastanka sa predstavnicima studenata fakulteta u Beogradu, a povodom Svetskog dana zdravlja, rekao da se sve više studenata prijavljuje za vakcinaciju.

- Ohrabruje ta činjenica i imaćemo sastanke na svakih par nedelja kako bi zajednički rešavale probleme. Otvaraju se punktovi u studentskim poliklinikama i studenti će moći da dođu da prime vakcinu kad god im to odgovara - istakao je ministar.

RepublikaFoto: Republika

U ime studenata obratio se predsednik Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta Aleksandar Ðurić koji je naveo da studenti sa medicine aktivno učestvuju u edukaciji mladih, te srednjoškolaca, kako bi im približili značaj vakcinacije.

- Prošle nedelje vakcinisano je 350 studenata, ove nedelje 750, a imamo na čekanju još 500 studenata. Što se tiče Univerziteta do sada je vakcinisano oko 8.000 ljudi - rekao je Ðurić novinarima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading