STUDENTI POSLALI JASNU PORUKU: Hoćemo da se vakcinišemo!

Autor: Republika

Vesti

07.04.2021

12:18

Povodom Svetskog dana zdravlja, ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je sa predstavnicima studentskih organizacija.

Republika
Zlatibor Lončar sa studentima

Kako je saopšteno, sastanku sa ministrom prisustvovali su Emil Zoronjić, predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu (SPUB)Aleksandar Đurić, potpredsednik za zaštitu zdravlja studenata SPUB-a i predsednik Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta kao i Margareta Smiljanić, predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS).

Takođe, učestvovali su i Luka Marošanin, generalni sekretar SKONUS-a i studenat Farmaceutskog fakulteta i Uroš Mijatović, student prorektor Univerziteta u Beogradu.

Uz predstavnike studenata i ministra u razgovoru su učestvovali i direktor Infektivne prof Goran Stevanović, kao i imunolog dr Srđa Janković.

Studenti  su u razgovoru sa ministrom istakli punu podršku procesu vakcinacije u Srbiji, jer je to najbolji način da se epidemija Korona virusa okonča i da se svi vratimo normalnom načinu života.

Republika

Lončar: Studenti će moći da prime vakcinu kad god im odgovara

- Vakcinu protiv korona virusa do sada je primilo više od 50 odsto studenata Medicinskog fakulteta u Beogradu - kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poručuje da takvi podaci ohrabruju, kao i da će ubuduće studenti moći da budu vakcinisani bez zakazivanja, zahvaljujući dodatnim punktovima.

Lončar je nakon sastanka sa predstavnicima studenata fakulteta u Beogradu, a povodom Svetskog dana zdravlja, rekao da se sve više studenata prijavljuje za vakcinaciju.

- Ohrabruje ta činjenica i imaćemo sastanke na svakih par nedelja kako bi zajednički rešavale probleme. Otvaraju se punktovi u studentskim poliklinikama i studenti će moći da dođu da prime vakcinu kad god im to odgovara - istakao je ministar.

Republika

U ime studenata obratio se predsednik Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta Aleksandar Ðurić koji je naveo da studenti sa medicine aktivno učestvuju u edukaciji mladih, te srednjoškolaca, kako bi im približili značaj vakcinacije.

- Prošle nedelje vakcinisano je 350 studenata, ove nedelje 750, a imamo na čekanju još 500 studenata. Što se tiče Univerziteta do sada je vakcinisano oko 8.000 ljudi - rekao je Ðurić novinarima.

 

Komentari (0)

Loading