Načelnik u KBC "Dragiša Mišović" upozorava: U NOVOM TALASU POGORŠANJE SE JAVLJA BRŽE!

Autor: Republika

Vesti

04.04.2021

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik klinike za reanimaciju Kliničko bolničkog centra "Dragiša Mišović" Predrag Stevanović izjavio je da se trenutni talas virusa korona u Srbiji razlikuje po tome što je mutirani soj kovida-19 masovnije prisutan i izaziva ranije pogoršanje stanja inficiranih.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Predrag Stevanović

- Dobro je što pacijenti ovog puta dolaze na vreme - rekao je Stevanović i upozorio da se pogoršanje stanja javlja već u prvih četiri-pet dana od infekcije.

Takođe, prisutno je puno tromboembolijskih komplikacija koje se završavaju smrtnim ishodom.

- To je potpuno dramatično i vi ne možete da im pomognete - rekao je Stevanović i ocenio da je ohrabrujuće što u ovom talasu oko 10 odsto više pacijenata izlazi s intenzivne nege i izlečeni su.

Smatra da su nove epidemiološke mere blage i da, što se njega tiče, moraju da budu oštrije, a kazne za one koji ih krše strože.

Kako je rečeno u KBC "Dragiša Mišović" od 238 lekara vakcinisalo se 167, a da oni koji nisu vakcinisani imaju antitela jer su ranije bili pozitivni na kovid-19 i još nemaju potrebu da se vakcinišu, prenosi Kurir.

U toj ustanovi trenutno među zaposlenima nema zaraženih virusom korona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading