Pomoć Baniji od strane Humanitarne organizacije Svi za Kosmet

Autor:

Vesti

29.03.2021

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dana 25. i 26. marta 2021. godine, predstavnici Humanitarne organizacije Svi za Kosmet – gospodin Zoran Ćirić i gospodin Zoran Miočinović posetili su parohije petrinjsku, glinsku i kostajničku, postradale u potresu krajem prošle godine.

RepublikaFoto: HO Svi za Kosmet
Zoran Ćirić i Zoran Miočinović

Ovom prilikom uručili su pomoć Eparhiji gornjokarlovačkoj i parohijama na Baniji, prikupljenu u humanitarnoj akciji u ukupnom iznosu od 9.400,00 evra. Uvažene goste u Petrinji je dočekao paroh parohije kostajničke i administrator parohije petrinjske protojerej-stavrofor Slaviša Simaković.

On ih je pri obilasku parohijskog doma u Petrinji, hrama Svetog Spiridona i hrama Svetog oca Nikolaja na petrinjskom groblju, upoznao sa razornim  posledicama potresa i stanju oštećenih hramova.

Foto: HO Svi za Kosmet
Srušena kuća posle zemljotresa

U Glini ih je dočekao paroh glinski jerej Goran Kalamanda, sa kojim su razgovarali o razmerama štete na parohiji glinskoj, stradanju parohijskog doma u Glini i stradanju hramova ove parohije. Potom su obišli nekoliko sela i porodica, gde su se na licu mesta uverili u strahote razaranja.

RepublikaFoto: HO Svi za Kosmet
Posledice zemljotresa

Gosti su sutradan posetili parohiju kostajničku i obišli manastir Komogovinu, hram Pokrova Presvete Bogorodice u Mečenčanima, hram Rođenja Presvete Bogorodice u Kukuruzarima i hram Svetog proroka Ilije u Jovcu. Posle bratskog razgovora i trpeze ljubavi u parohijskom domu u Kostajnici, na povratku u Beograd posetili su manastir Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu i poklonili se jasenovačkim mučenicima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading