(VIDEO) POGLEDAJTE KAKO SU OTIMANA DECA U BLACU: Skandal koji je potresao Srbiju! UZIMAJU IH KAO DA SU ROBA

Autor:

Vesti

20.03.2021

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Centra za socijalni rad u Blacu došli su da uzmu decu Marijanu (10) i Marka (13), koji poslednjih godinu dana, od smrti njihove majke, žive sa svojom nepokretnom bakom Ljiljanom Dačević i o njoj sami brinu.

Foto: twitter.com/printscreen
Radnica Centra za socijalni rad otima dečaka

Javnost je uzburkao ovaj događaj, a na Fejsbuku je uživo snimano otimanje dece iz Suvog Dola, kako bi što više ljudi videlo ovaj neljudski postupak i pomoglo nesrećnoj porodici.

Muškarac u videu ističe da su pripradnici policije i socijalnog rada na terenu, kao i da su deca isprepadana. - Od koga štite decu? Gde ih vode? - pita on i ističe da se cela Srbija angažovala da bi im pomogla.

Neće da kažu gde žele da odvedu decu, kao da su roba, priča čovek iza kamere kojem nije dozvoljeno da uđe u kuću.

- Baka Ljilja je podnela zahtev za starateljstvo, o čemu još uvek nije odlučeno. Centar za socijalni rad radi na svoju ruku - otkriva on, dok se u pozadini čuje buka koja dopire iz kuće.

- Ne znam zašto Marka vuku nasilno - viče baka Ljiljana dok dečak neutešno stoji pored.

Međutim, žene vuku dečaka za ruku i pokušavaju da izvedu iz kuće protiv volje.

- Zaštitite dete, morate da reagujete - viče čovek koji snima.

 

 

U međuvremenu su se skupile komšije, pružajući podršku baki Ljiljani.

Devojčica Marijana je uplakana potrčala u zagrljaj komšinici kod koje je svakodnevno dolazila i u kojoj je pronašla utehu. - Mesec dana smo je hranili, niko nije brinuo o njoj - kaže komšija i dodaje da je dete pobeglo kod njih i vikalo "Spasite me, oni će me odvesti!"

- Ona me ne drži na silu, ona me je hranila! - govori devojčica u suzama.

Ministarstvo osudilo postupanje Centra za socijalni rad u Blacu

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja osudilo je postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu prema deci iz porodice Dačević i pozvalo sve zaposlene u centrima za socijalni rad da u svom radu i postupanju prema deci budu naročito obazrivi i pažljivi.

- Dobrobit i zdravlje dece je prioritet svih prioriteta i svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležnim za postupanje prema deci, moraju biti svesni toga - istaknuto je u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da će Ministarstvo u okviru svojih nadležnosti, ispitati postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu i na osnovu toga preduzeti odgovarajuće mere. Ministarstvo je uvereno da je takvo ponašanje radnica Centra za socijalni rad izolovan slučaj i da je rad zaposlenih u institucijama socijalne zaštite isključivo u interesu korisnika, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, Ljiljana je pre 15 dana prijavila svog sina, oca dece, da je dolazio i maltretirao ih. Kako je navela medijima, otac je znao i ranije da maltretira decu, a nakon nekoliko njenih prijava, policija je konačno izašla na teren i odredila mu zabranu prilaska.

Nakon toga su, kako je ranije ispričala Ljiljana medijima, došli službenici iz Centra za socijalni rad koji su rekli da će da vode decu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
dakse

20.03.2021 14:16

Socijalna mafija, kod nas sve drzavne sluzbe deluju kao mafije, sve i svi su povezani u dilu i preko sirotinje muzu drzavu. Niko ne pita decu sta zele, dace ih strancima hraniteljima i zaboraviti gde su deca ali ce im hranitelji redovno isplacivati apanazu.

Odgovori 36 2
Sdon

20.03.2021 14:53

Ova gospoda policajci, a vidi se da su svi , oficiri policije ( sto ce reci da su skolovani, makar i na privatnim fakultetima), zajedno, na Trgu toplickih junaka u Prokuplju da odu i da skinu svoju uniformu, jel ne zasluzuju da istu nose!!!

Odgovori 39 2
Moj advokat

20.03.2021 14:57

Ovo je strasno. Gledajuci ovaj snimak pitam se dali ima zakon u ovoj drzavi. Socijalna sluzba neskolovan kadar. Policija marionete. Policiju suspndovati obavezno. Baka i djeca ugrozena od socijalne sluzbe fizicki maltretirani i nemaju zastitu policije. Policija gleda nasilje i ostecenje privatne imovine i ne reaguje. Sluzbenice kao iz horora. I takvim osobama dati djecu strasno. Sta se onda cudimo kada procitamo da su djeca u hraniteljskim porodicama robovi seksualni i radni. Vidimo iz priloga da i ova hraniteljka nije za odgoj necije djece. Djeca su mlade biljke koje treba pazljivo gajit. Kada ih slomis dok su mlade nikada vise nece rasti uspravno

Odgovori 41 1
Koki

20.03.2021 17:22

Umesto sto ce hraniteljskoj porodici dati 40000 po detetu,neka daju ovoj zeni i neka deca ostanu u svom domu. A ovim SnS botovima koji se kriju iza drzavnih institucija odmah uruciti otkaz i tuzbu na sudu zbog ovakvog ponasanja!!!

Odgovori 17 0