(FOTO) Počela vakcinacija građana u Kaću: Prijavilo se 250 stanovnika, prisustvovao i Vučević

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

17.03.2021

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 250 stanovnika Kaća prijavilo se za vancinaciju kineskom vakcinom, a početku imunizacije prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Vakcinacija meštana Kać

Meštani Kaća čekali su desetak minuta da prime vakcinu, a većina se opredelila za kinesku.

Vučević je rekao da je akcija organizovana kako bi vakcinacija bila omogućena i onima koji nisu u blizini grada.


- Svesni smo da nije svima jednostavno da dođu na novosadski Sajam da se vakcinišu. To moramo uvažiti kao realnost. Hvala lekarima i sestrama iz Doma zdravlja, mesnoj zajednici Kać, i samim žiteljima. Doneli smo odluku da i sutra dođe ekipa da nastavi imunizaciju. Obići ćemo i druga mesta u okolini Novog Sada. Obradovala me ćinjenica da sam video dosta starijih sugrađana ovde, jer su oni najugroženija kategorija stanovništva - naveo je Vučević.

 

 


Direktor Doma zdravlja Novi Sad Veselin Bojat rekao je da je ovo jedini pravi da dođemo do kraja pandemije.

Mi ćemo ovakvu akciju ove nedelje sprovesti i u Budisavi, Ledincima, Veterniku. Mislim da ćemo ovde izvući veliki potencijal ljudi koji ćemo moći da vakcinišemo i ja se zahvaljujem svima koji su se odazvali vakcinaciji i što poštuju sve zdravstvene radnike koji su ovde zbog vakcinacije”, naveo je Bojat.

Do sada je na Sajmu u Novom Sadu vakcinisao više od 125.000 Novosađana, a nešto manje od 40.000 je primilo i drugu dozu, naveo je Bojat i podsetio da se na Sajmu mogu vakcinisati i oni koji nisu dobili poziv.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading