Da li će u Srbiji ODUZIMATI DECU koja nisu vakcinisana? Kisić Tepavčiveć otklanja sve dileme

Autor: Republika

Vesti

17.03.2021

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije i ministarka Darija Kisić Tepavčević saopštili su danas da su netačne pojedine objave na društvenim mrežama da će centri za socijalni rad oduzimati decu roditeljima koji ne budu dozvolili njihovu vakcinaciju protiv kovid-19.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Darija Kisić Tepavčević

U Ministarstvu ističu da takve objave, koje su, navode, zlonamerne i neistinite, samo unose paniku među građane, kako bi ih odvratili od vakcinacije, koja je najbolje sredstvo za uspešnu borbu protiv koronavirusa.

Podsećaju i da u proces vakcinacije protiv kovid-19 nisu uključena deca, zbog čega je potpuno neargumentovano tvrditi da će ona biti oduzimana roditeljima ako ih ne vakcinišu.

Ministarstvo i ministarka Kisić Tepavčević još jednom apeluju da se zaustavi širenje neproverenih i neutemeljenih objava, jer je vakcinacija potpuno dobrovoljan proces i zavisi isključivo od svakog pojedinca, ističe se u saopštenju.

Centri za socijalni rad nikada nisu, niti će oduzimati bilo kome decu zbog takvog razloga, poručuju iz Ministarstva za rad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading