Studenti pokrenuli peticiju za OTKAZ PROFESORU VLADIMIRU VULETIĆU

Autor:

Vesti

10.03.2021

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu pokrenuli su peticiju za otpuštanje Vladimira Vuletića.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Pravni fakultet

Naime, studenti su se, kako ističu, pridružili "legitimnoj borbi protiv nezakonitog postupanja vanrednog profesora Pravnog fakulteta Vladimira Vuletića". Kako dalje dodaju, putem ove peticije žele da isprave dugogodišnju nepravdu.

- Naš cilj je da ovim putem podelimo sa javnošću sva saznanja i dokaze (objavljene i neobjavljene) do kojih smo došli, te ukažemo na moguća krivična dela, učinjena od strane prof. Vuletića.

Činjenica je da teško da postoji jedna osoba na Pravnom fakultetu, koja ne poznaje nekoga ko je imao negativno iskustvo sa prof. Vuletićem, barem u onoj najnevinijoj formi (javljanje preko društvenih mreža, posredno preusmeravanje konverzacije na seksualnu konotaciju, što je samo po sebi sramno). Pitanje koje smo toliko puta postavljali koliki to strah treba da bude, pa da za ovakva dela prof. Vuletić još uvek nije odgovarao? - navode studenti pozivajući sve da progovore o ovoj javnoj tajni. 

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Vuletić

U peticiji su navedeni i članovi zakona koje je Vuletić prekršio.

- Zahtevamo od Uprave Pravnog fakulteta da do razrešenja ove situacije prof. Vuletića suspenduje, jer ne smemo dozvoliti da ljudi koji se sumnjiče za ovakva (ne)dela budu u blizini mladih i perspektivnih ljudi, koji na Pravnom fakultetu studiraju.

Podsećamo, Vuletić je u žižu javnosti dospeo zbog kontroverznih objava na društvenim mrežama, a uz to se povezuje sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

Bivši potpredsednik FK Partizan saslušan je u SBPOK u svojstvu građanina na okolnosti poznanstva s Veljom Nevoljom i to zbog tri krivična dela pranje novca, otmica i iznuda, a nakon skoro tri sata saslušanja uputio se ka prostorijama MUP-a u Kneza Miloša gde je trebalo da ide na poligrafsko ispitivanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading