ČELNICI MEDIGRUPE PRED ORGANIMA REDA I MIRA? Tužioci imaju pune ruke posla sa Dejanom Pešićem i Marijom Rabrenović

Autor:

Vesti

10.03.2021

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletan menadžment Medigrupe, a pre svih prvi čovek ove zdravstvene ustanove Dejan Pešić i jedna od direktorki Marija Rabrenović uskoro će na saslušanje kod tužioca, saznaje Srpski telegraf. Tamo će morati da objasne sve što je ra|eno mimo zakona.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/ST/V. LUKIĆ/Pritnscreen/TV Pink/
Prijave protiv čelnika u Medigrup Marije Rabrenović i Dejana Pešića

A spisak je podugačak: zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje isprava, odavanje poslovne tajne...

Suvlasnica jedne od klinika koje su radile u sklopu Medigrupe Joana Batsialou podnela je krivičnu prijavu protiv ovog privatnog zdravstvenog sistema. Ona je u prijavi optužila Medigrupu i njene čelnike za teška krivična dela. U svojoj prijavi taksativno je nabrojala ozbiljne prekršaje i navela imena onih koji su ih činili. Najčešće se pominju upravo Pešić i Rabrenovićeva.

Podsetimo, naš list je u nastavcima pisao o dešavanjima u Medigrupi, naročito nakon što se saznalo da je procurio veliki broj podataka, ličnih i zdravstvenih, pacijenata. Među oštećenima su javne ličnosti, bankari, biznismeni, sportisti, političari, ali i sam menadžment Medigrupe.

Neka od krivi~nih dela

- zloupotreba službenog položaja

- falsifikovanje isprava

- odavanje poslovne tajne

U međuvremenu, Medigrupa je upravo Joanu Batsialou pokušala za ovo da okrivi iako je ona duže vreme upozoravala menadžment šta se događa.

Joana je krivičnu prijavu podnela Tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala 30. decembra prošle godine. Između ostalog, iz navoda te prijave, podrobno obrazloženih, vidi se i da su počinjeni prevara i falsifikovanje isprave, kada je bez njenog znanja na rukovodeće mesto postavljena Marija Rabrenović. Zašto je to činjeno, vidi se iz njenih daljih navoda, kada otkriva da su preko neosnovanog odobravanja zajmova praktično prane pare.

Šta je procurilo

- lični podaci pacijenata, uključujući i matične brojeve, adrese...

- sve posete ustanovama Medigrupe, s imenima lekara kod kojih su bili

- dijagnoze

- nalazi pregleda

- terapije i obavljeni zahvati

- istorijat ranijih bolesti i tegoba

- Direktorka Marija Rabrenović zaključila je više ugovora o zajmu, a da za to nije imala ovlašćenja s obzirom na to šta je sve predviđeno opštim aktima ustanove - iznosi Joana Batsialou u prijavi.

Krivična prijava ima 22 strane i u njoj su do detalja nabrojane sve nezakonitosti koje su rađene u Medigrupi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading