Dnevno se primi i do 40 pacijenata: Deo KC Niš prelazi u kovid sistem

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

08.03.2021

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći sprat novog Kliničkog centra u Nišu od danas, posle manje od mesec dana van kovid sistema, ponovo prelazi u kovid zonu, a pomoćnik direktora tog centra Vladan Ćosić rekao je će se time osloboditi još oko 140 kreveta.

RepublikaFoto: youtube.com/Belle amie
KC Niš

Ćosić je za RTS rekao da će se oslobiti ceo treći sprat, na kome se nalazi Klinika za neurohirurgiju i Klinika za ortopediju.

- Zahvaljujući ovako funkcionalnoj zgradi kakav je novi Klinički centar, mi smo u mogućnosti da prilagođavamo i držimo taj neki balans između kovid i nekovid pacijenata, kako bi i jedni i drugi bili uspešno lečeni - rekao je Ćosić.


On je dodao da će se, kada se oslobiti još oko 140 mesta, biti prošireni kapaciteti na oko 390 mesta.

- Imamo dnevno 30, 35 do 40 prijema. Još uvek je značajno veći prijem nego otpust, na dnevnom nivou je to 10, 15 do 20 pacijenata - naveo je Ćosić.

On je naglasio da se Klinika za ortopediju seli na prvi sprat, a Klinika za neurohirurgiju na drugi sprat, kako bi nastavili sa radom, ali u smanjenom obimu.

U Kliničkom centru u Nišu su hospitalizovana 232 pacijenta, od kojih je osmoro na respiratorima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading