GAK: Beograd podržava inicijativu da samo državni izdavači objavljuju knjige iz istorije, srpskog i geografije!

Autor: Republika.rs

Vesti

02.03.2021

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je da Grad Beograd podržava inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da ubuduće samo državni izdavači objavljuju školske udžbenike za predmete od značaja za očuvanje nacionalne istorije kakvi su istorija, srpski jezik i geografija.

RepublikaFoto: Tanjug/S.RADOVANOVIĆ
Slavko Gak

- Grad Beograd bez zadrške podržava ovu značajnu inicijativu jer smo se tokom prethodnih decenija uverili od kolikog je značaja očuvanje nacionalnog identiteta i razvoj svesti o tome kod mladih. Bitno je da znaju sve o najvažnijim događajima u srpskoj istoriji a to im možemo pružiti jedino ako mi sami kao država objavljujemo udžbenike iz kojih će učiti - rekao je Gak.


On je dodao da je Grad Beograd na raspolaganju za aktivno učešće u realizaciji ove inicijative te da je zbog svih sledećih generacija važno da se u tome istraje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slavko Gak (@gakslavko12)

Kako je istakao deca u Srbiji moraju znati o svim uspesima, padovima ali i stradanju srpskog naroda u vekovnim borbama na ovim prostorima, od nas samih.

- Samo tako, kada država stane iza tog značajnog procesa, ćemo doprineti jačanju nacionalnog identita, razvoju pravilnog odnosa dece prema ovoj temi - zaključio je Gak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading