REDITELJ "DARE IZ JASENOVCA" OTKRIO: Vučić je video OVO, pa nam tražio da snimimo "Daru"

Autor: Republika

Vesti

21.02.2021

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Režiser filma Predrag Gaga Antonijević ispričao je u "Hit tvitu" kako je izgledao susret sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

RepublikaFoto: KlikTV/Pink
Predrag Gaga Antonijević

- Pošto je pogledao film "Zaspanka za vojnika" koji smo radili, Vučić nas je pitao da li možemo da snimimo film o Jasenovcu. Zahvaljujući njegovom autoritetu je snimljen, država je svojom pomoću stala iza ovog projekta - izjavio je Antonijević.

Film je premijerno prikazan na RTS-u, umesto u bioskopima kako bi čitava nacija naučila šta se i kako dešavalo u Jasenovcu:

- Došlo je do priče da je propagandni film, ljudi su se delili... Mi smo film darivali narodu i smatrali smo da ova priča treba da bude dostupna svim ljudima - obrzložio je Antonijević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Milan

21.02.2021 20:55

Proci ce vekovi jos i generacije a nikako da shvatimo da to sto smo mi pravoslavci a oni katolici ili svejedno neka druga veroispovest svi zivimo na jednoj planeti Zemlji i da poticemo od istog Tvorca ma kako ga ko zvao, cemu tolika mrznja.

SlobodanM

21.02.2021 20:58

Smatram da predsednik naše zemlje kada je to rekao nije pogrešio. Film je urađen dobro.

Maja

21.02.2021 21:01

Dara iz Jasenovca je projekat koji je od državnog značaja. Jasenovac je uvek guran pod tepih. Ćutalo se o istini da se drugi ne bi našli uvređenima. Istina je samo jedna. Nad Srbima u Jasenovcu je izvršen genocid, za koji niko nije odgovarao

Katarina

21.02.2021 21:16

Hvala vam sto ste snimili ovaj film! Ovaj strasan zlocin nikad ne smemo da zaboravimo!