(FOTO) TRAGIČNA SUDBINA: Prabaka Biljane Čekić koja tumači lik Dare je bila u koloni za Jasenovac! Pogledajte njenu PRISTUPNICU iz 1942. godine

Autor: Republika

Vesti

21.02.2021

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maestralna Biljana Čekić u ulozi Dare u filmu "Dara iz Jasenovca" oduševila je javnost! Njena uverljivost i izražajnost su nešto čime ni mnogo iskusniji glumci ne mogu da se pohvale... Ona je više puta naglasila da joj je čast da glumi u jednom takvom filmu, a najnovije saznanje o prošlosti njene porodice sada objašnjava još mnogo toga.

RepublikaFoto: youtube.com/101Studios
Foto: Ilustracija

O čemu je reč?

Porodica Biljane Čekić (13) je jedna od onih koja je izgubila svoje najmilije u logoru. Njena prabaka sa još devetoro rođaka bila je u koloni za Jasenovac. Ona je preživela, ostali nisu. 

Tome svedoči prijavnica dolaska u Jasenovac prabake Biljane Čekić, Zdravke Čekić, objavljena je na društvenoj mreži Tviter. Prijavnica je datirana na 11.10.1942.

 

 

- Prijavnica dolaska u Jasenovac prababe Biljane Čekić, Zdravke Čekić. 9 članova porodice Čekić je ostalo u Jasenovcu. Preživeli su nam podarili devojčicu koja je na svojim plećima ponela istoriju svojih predaka. Sudbina piše epike, uvek - navedeno je na profilu "StevanSremac".

Biljanin otac, Radovan rekao je da je njihova proodica osetila strahote rata i da je zato ponosan što njegova ćerka tumači lik Dare iz Jasenovca. 

- Zbog toga mi je drago što je film snimljen, i što je moja ćerka Biljana iznela glavnu ulogu - rekao je Radovan Čekić za RTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading