DIREKTORKA KOVID BOLNICE U BATAJNICI: Veoma strahujem od onoga što nas čeka! To će nas zadesiti za 10 do 12 dana

Autor: Republika

Vesti

16.02.2021

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tatjana Adžić Vukičević, direktorka Kovid bolnice u Batajnici, najveće ustanove tog tipa u regionu, istakla je da se plaši porasta broja obolelih od korona virusa.

RepublikaFoto: Printscreen/RTS
Tatjana Adžić Vukičević

Veoma strahujem zbog toga šta nas čeka narednih 10 do 12 dana, kada se svi vrate sa odmora i plašim se da će nas zadesiti veliki porast broja obolelih - rekla je doktorka.

Ona je navela da je Kovid bolnica u Batajnici "praktično u pripravnosti" da bude spremna da u svakom momentu otvori drugi deo zgrade koji do sada nije bio u funkciji.

- Brojno stanje od jutros je: 410 bolesnika, u jedinicama intenzivnog lečenja njih 62, intubirano je 32. Svakog dana je između 30 i 50 prijema u bolnicu i otprilike isto toliko otpusta - kazala je Adžić Vukičević.

Ističe da korona "ne bira" i da je, kada je u početku decembra otvorena kovid bolnica, bilo dve trećine muškaraca među pacijentima, a sada pola-pola.

- Kliničke slike su sve teže i teže, da li je to zbog veće transmisije virusa - rekla je i dodala da je od 4. decembra hospitalizovano 2800 ljudi.

Uradilo se, kaže, više od 8.000 skenera, 35.000 laboratorijskih analiza, 10.000 skenera pluća, 500 hemodijaliza.

Za sutra je najavila otvaranje angio-sale.

- Svi bolesnici sa akutnim koronarnim sindromom, znači infarktom srca, kojih je od početka rada ustanove bilo 15-ak, moći da dobiju direktnu pomoć. Moći će da se rade 'stentovi' u našoj bolnici u Batajnici ka kojoj će gravitirati i ostali kovid-bolesnici sa istom dijagnozom - zaključila je Adžić Vukičević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading