Srbin iz Niša koji živi u Švajcarskoj rodnom kraju pomaže u izgradnji 5 kilometara puta

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

09.02.2021

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekar i specijalista neurologije Vidoje Perić rodom iz Popšice kod Niša, a koji decenijama živi i radi u Luganu, želi da pomogne svom kraju izgradnjom puta Miljkovac - Kravlje u dužini od oko pet kilometara.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Novi put pored reke povezao bi Vidrište, Topilo, Kravlje, Popšicu, Gojmanovac, Davidovac, Radenkovac i ostala sela, bio bi kraći i lakše bi se dolazilo do Niša, Sokobanje, Svrljiga, objavljeno je na sajtu grada.

Popšica je bogata termalnim vodama pa je Gordon Perihc, Vidojev sin, 2002. godine sagradio bazen koga nazivaju i "Mali Karibi" zbog ambijenta i bistre zelenkasto-plave boje.


U blizini Popšice je Manastir Svetog Arhangela Gavrila iz doba Nemanjića za koji meštani veruje da je zadužbina Svetog Save.

U selu Kravlje nalazi se Kravljanska jama koja je, kako ukazuju meštani, fizički povezana sa Cerjanskom pećinom, pa je izgradnja puta prvi korak u daljem planiranju razvoja turizma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading