NIKO NAM NIJE RAVAN: U Srbiju stiže ČETVRTA VAKCINA!

Autor: Republika

Vesti

04.02.2021

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da se očekuje da u naredne dve nedelje Srbija dobije vakcinu protiv korona virusa četvrtog proizvođača.

RepublikaFoto: Tanjug
Vakcinacija u Srbiji

- Imamo danas prelepe vesti za gradjane, čekamo posebnu potvdu o novom kontingentu vakcina - rekla je Brnabić na RTS i navela da će o tome sutra ili prekosutra govoriti predsednik Aleksandar Vučić.

 

Ona je rekla da su za dodatni kontingent vakcine četvrtog proizvodjača dobijene preliminarne potvrde.

- Pregovaramo svaki dan. Imamo dobre vesti - kaže Brnabić i navodi da je Srbija medju prvih pet zemalja u svetu koja ima najviše isporučenih vakcina po glavi stanovnika.

Navela je da je Srbija do sada dobila oko 1,17 miliona vakcina, a da se očekuju dodatne količine do kraja februara.

Brnabić kaže da se skoro milion gradjana prijavilo za vakcinaciju, da sledećeg utorka kreće masovna revakcinacija i otvaranje novih punktova za vakcinaciju.

RepublikaFoto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
Premijerka Ana Brnabić

- Aposlutno će biti vakcina. Svako ko bude želeo da se vakciniše biće vakcina za sve - rekla je Brnabić i navela da se u svetu vodi diplomatsko-politički rat za vakcine.

Ona je rekla da za sada nema popuštanja mera za sprečavanje širenjka korona virusa.

Premijerka je izjavila da se Srbija, kada je reč o pandemiji korona virusa, drži fenomenalno i ''da živimo na korak od normalnosti, jer imamo stabilnu situaciju''.

Ona je za RTS rekla da se u Srbiji, u vreme kada su druge zemlje u svetu i okruženju u lokdaunu i imaju policijski čas, prosteste, živi u normalnom okruženju.

- Moramo da imamo jednocifren procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih. Kada pogledate ostatak sveta i Evropu vidite da žive najdalje od normalnosti i niko od stranaca ne može da veruje da mi ovako živimo. Razumem ljude sto hoće da produžimo rad kafića na 22, ali mi se fenomenalno držimo. Molim se da se to tako nastavi da se ne opustimo - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da će se o ublažavanju mera razgovarati kada se procenat novoobolelih spusti na jednocifren broj, navodeći da je dobro što trenutno stagnira.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading