(FOTO) ŠOK DOGAĐAJ: NATO lobista Jelena Milić primila RUSKU vakcinu!

Autor:

Vesti

04.02.2021

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka Centra za evroatlantske integracije (CEAS) Jelena Milić podelila je danas javno vest da je primila prvu dozu ruske vakcine protiv korona virusa Sputnjik Ve i čestitala svim nadležnim organima Srbije na odlično organizovanom procesu vakcinacije.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Jelena Milić

Ona je kazala da se za rusku vakcinu odlučila jer su ugledni svetski časopisi objavili su da Sputnjikova vakcina ima sve kvalitete kao i druge vakcine u opticaju, ali i prednosti koje druge nemaju.

- Ipak ključni motiv izbora vakcine Sputnik Ve je da iskažem poverenje u relevantne institucije RS, a pre svega Agenciju za lekove i medicinska sredstva koja je odobrila njenu upotrebu. Velika zahvalnost ruskim naučnicima. Iskreno se nadam da će proces proizvodnje vakcine Sputnik Ve uskoro početi i u Srbiji - navela je Milić u saopštenju.

Milić je istakla da su Srbija i njeno rukovodstvo tokom pandemije pokazali veliku odgovornost i bespoštednu borbu od početka za nabavku respiratora i druge opreme, apostorifirajući i značaj odnosa sa Kinom.

- Ne zaboravimo pritiske i kritike koje su im tada dolazile iz EU i drugih centara zbog nabavke i dobijanja te opreme iz Kine zahvaljujući dobrim odnosima građenim sa Kinom. To je pre svega bila odluka da se što brže i bolje zaštiti što veći broj građana Srbije i naš zdravstveni sistem i to u trenutku kad i nije bilo drugog izbora - napisala je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading