ZAVRŠEN SASTANAK U LIONU: Izgradnja Beogradskog metroa počine u novembru, DEFINITIVNO!

Autor: tanjug.rs, republika.rs

Vesti

03.02.2021

15:43

Izgradnja metroa u Beogradu počeće u novembru, najavio je danas u Lionu ministar građevinsrstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon razgovora sa čelnicima francuske porojektantske kuće "Ežis".

Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

- Upravo smo završili razgovor, i mogu definitivno da potvrdim da ćemo u novembru krenuti radove na izgradnji metroa. Vrlo brzo krećemo u prvu liniju, posle toga 2022. krećemo u izgradnju druge linije. Za sedam godina Beograd će imati metro, najbolji u ovom delu Evrope, bolji nego u Sofiji i Bukureštu -  rekao je ministar Momirović.

On je ocenio kako je Radna grupa koju predvodi ministar finansija Siniša Mali tim koji će završiti taj projekat u narednom periodu.- Metro više nije san. Metro svakim danom postaje realnost, sve smo bliži njemu. Mislim da će ljudi vrlo brzo videti prve aktivnosti na Makiškom polju - rekao je Momirović.

Ministri Siniša Mali i Tomislav Momirović, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, sastali su se danas u Lionu sa Oliverom Buvarom, generalnim direktorom kompanije "Ežis" koja projektuje beogradski metro.

Komentari (0)

Loading