KRIZNI ŠTAB ZASEDA DANAS: Janković izjavio da epidemiolozi NEĆE zagovarati POPUŠTANJE mera na sednici Kriznog štaba!

Autor: S

Vesti

19.01.2021

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neizvesno!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Krizni štab

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zaseda danas, a sednica će početi u 9.00 časova u Palati Srbija.

Očekuje se da će članovi Kriznog štaba raspravljati o mogućnosti ukidanju negativnog PCR testa za sve za ulazak u Srbiju.

Na stolu će biti i razmatranje mogućeg produženja radnog vremena ugostiteljskih i trgovinskih objekata, koji rade do 20 sati, odnosno do 21 sat radnje s prehrambenom robom.

Član Kriznog štaba i imunolog Srđa Janković poručio je ranije da uprkos boljoj epidemiološkoj situaciji uopšte nije trenutak da pričamo o ublažavanju mera.

- Naravno da epidemiolozi i ja kao imunolog nećemo zagovarati popuštanje mera na sednici Kriznog štaba. Ovo je tek početak poboljšanja, još uvek je potencija da se epidemija rasplamsa značajan. Bolnice se još uvek nisu ispraznile i još uvek imamo dnevno veliki broj preminulih - rekao je Janković.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Imunolog Srđa Janković

On je tom prilikom istakao da se uvek pred

spekuliše da li će neka mera biti doneta, ali trenutno je najvažnije da se isprati situacija do kraja i nastavi povoljan trend.

- Bitno je da poštujemo mere koje su na snazi, mere su teške za privredu, ali ljudski životi su najznačajniji. Nama je cilj kao lekarima da brinemo isključivo o zdravlju, ali to ne znači da ne uvažavamo da postoji i drugi legitiman način razmišljanja - kazao je Janković.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading