BESTIDNICI! Šolakovi mediji linčuju KONA: Nazvali ga GO**OM, prete mu hapšenjem

Autor: B. P. - D. P.

Vesti

14.01.2021

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razrađen scenario: prvo se nečija izjava izmisli ili potpuno istrgne iz konteksta, a onda se aktivira "topli zec", koji podrazumeva vređanje i najgore moguće pretnje.

RepublikaFoto: printscreen/promofoto/ilustracija
Foto: Ilustracija

Epidemiolog Predrag Kon osetio je na svojoj koži kako funkcioniše medijska imperija Dragana Šolaka, u ovom slučaju sajt Nova, koja ne propušta priliku da se direktno ili preko neke žrtve-posrednika obračuna sa aktuelnom vlašću. Cilj je uvek isti, oslabiti Vučića i prikazati sistem u Srbiji, posebno zdravstveni, kao nesposoban.

STRAŠNA LAŽ

Dr Kon neoprezno je uleteo u zamku kada je pristao na intervju za sajt Nova. Kako je sam napisao, njegova izjava o zaraženim i preminulim lekarima izvučena je iz konteksta i plasirana kao da ih je optužio da su se inficirali koronom tako što su pili kafu van bolnica. Šta je Kon, u stvari, rekao, pogledajte u okviru, ali to kreatorima ove kampanje nije ni najmanje bilo važno.

Matić: Pucaju u Kona, u stvari, gađaju Vučića

Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije, tvrdi da je jasno ko stoji iza hajke na Kona.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Matić

- S obzirom na to koji mediji prednjače u kampanji protiv doktora Kona, kriznog štaba i državnih institucija Srbije, jasno je da iza te hajke stoje Dragan Šolak i njegov politički eksponent Dragan Đilas. Jasno je i to da su laži i manipulacije protiv doktora Kona lansirane s isključivim ciljem da se podrije poverenje građana u naše institucije i da se korona iskoristi kao saveznik za sticanje političkih poena. Ubeđen sam da će građani Srbije jasno prepoznati namere onih koji im ne žele ništa dobro i koji su, zarad sopstvenih interesa, spremni da se udruže i sa samim đavolom. Glavna meta svih napada, koji su ponekad direktni, a mnogo češće podmukli i indirektni, ali uvek i bez izuzetka politički motivisani, jeste predsednik Vučić.

Prvi se oglasio anesteziolog Rade Panić, koji mahom istupa kao glasnogovornik Đilasovog dela opozicije, koji je poručio da će Kona uhapsiti i osuditi.

- Doktora Kona ću sigurno smestiti u osuđeničku stolicu da obrazloži sve što je do sada izjavio i šta je radio. Možete da mu poručite da sam mu to obećao, on i ja - zapenio je Panić i nastavio u istom tonu:

Foto: printscreen
Ikodinovićev sraman tvit

- U kriznom štabu nemaju pojma o medicini. Slobodno me citirajte, da me tuže, da izađemo na sud, da dokažem da njihove diplome nisu validne. Ako su svoju diplomu smisleno stavili u službu zle politike, onda su šest puta odgovorniji.

A da bude potpuno jasno ko mu je prava meta, Panić je odmah pomenuo i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nazvavši ga infantilnim:

Foto: printscreen
"Direktno" brže bolje pohitao da objavi

- Doktor Kon je očigledno postao oruđe ove vlasti i autokratskog režima u kojem je najbitnije zadovoljiti volju jednog infantilnog čoveka koji je trenutno predsednik ove države.

Da ne zaostane u prostakluku, potrudio se bivši vaterpolista Danilo Ikodinović, pristalica iste opcije kao Panić.

Foto: printscreen
Sramna izjava doktorke Gavrilović

- Govno bez imalo srca, duše i obraza! Mozga ima, to nije sporno... - napisao je na Tviteru u komentaru Konove (navodne) izjave.

Šta je doktor stvarno rekao o preminulim lekarima

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

"Veoma ozbiljno pitanje kojem se treba temeljno posvetiti. Mi imamo neka saznanja, u okviru nekih klinika, da je do zaražavanja dolazilo uglavnom izvan bolnica. To bi trebalo oni koji rukovode tim KOVID bolnicama da vrlo jasno kažu. Imamo i jednu uočenu situaciju, da je često dolazilo do zaražavanja na mestima gde se ispijala kafa i tih kratkih pauza. Potrebno je stvoriti potpunu sliku o tome. Posle prvog talasa sam to temeljno pratio, pa mogu reći i posle drugog, ali tada nije bilo neke velike razlike. Nije bilo toliko brojnog umiranja. Ono što se već tada moglo videti jeste da među umrlima nisu svi bili ni radno aktivni. Svejedno, to je ekstremno značajno utvrditi, koliko je od njih zapravo radilo u crvenoj zoni. Postoji još jedna stvar, svakom pozitivnom se radi takozvano epidemiološko ispitivanje. Ipak, sva ta saznanja nisu dovoljna, potreban je ozbiljan pristup ovoj temi. Da se vidi koliko je tu zaista bilo stomatologa, onih koji ni na koji način nisu došli u kontakt sa crvenom zonom, koliko je bilo onih za koje znamo da su se zarazili u porodici ili izvan. Još jedna bitna stvar jestr koliko je lekara započelo pravovremeno da se leči, a koliko nije. Treba uporediti smrtnost zdravstvenih radnika u odnosu na smrtnost svih ostalih iz opšte populacije, da li je tu bilo neke razlike."

* Kon je, govoreći o svojoj izjavi za Šolakov portal, rekao i da nije pušten deo u kojem priča o tome da je količina virusa neuporedivo veća u odeljenjima gde se pacijenti intubiraju nego na drugim mestima

BEZ ODGOVORA

Nadovezala se i Anđela Gavrilović, članica Izvršnog odbora organizacije Ujedinjeni protiv kovida. Ona je Kona nazvala sramotom lekarske profesije i ljudske vrste.

Foto: printscreen
Hoće Kona da smesti iza rešetaka - Doktor Panić

- To je monstruozna i skandalozna izjava kojom je sebe osudio na socijalnu izolaciju, on nije naš kolega - kazala je Gavrilovićeva.

Osim što je pojasnio svoju izjavu i konstatovao da su je izvukli iz konteksta, Kon nije želeo ništa dodatno da komentariše.

Srpski telegraf nije dobio odgovor na mejl koji smo poslali redakciji portala Nova.

Lekarska komora Srbije stala je u Konovu odbranu, ističući u saopštenju da apeluje na pojedince koji nisu zdravstveni radnici, a koji sve češće istupaju javno, da se ne predstavljaju kao zaštitnici zdravstvenih radnika u cilju sopstvene promocije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading