DOKTORKA KISIĆ UPOZORAVA: Vakcina jeste svetlost na kraju tunela, ali...

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.01.2021

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vidi se lagani trend pada broja obolelih od kovida 19, ali su brojevi i dalje visoki i svaki dan desetine sugradana izgubi bitku s bolešcu, upozorava ministarka rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i clanica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

RepublikaFoto: Printcsreen/Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

Ona je za RTS navela da, ako se poredi sa pet ili šest hiljada novoobolelih na dnevnom nivou, broj ispod dve hljade jeste manji, ali istice da su to i dalje izuzetno visoki brojevi i da je više od 200 ljudi na respiratorima u jako teškom stanju.

Kako je rekla, sve to pokazuje da je virus još uvek ovde.

- Imamo vakcinu, to jeste svetlo na kraju tunela, ali i dalje moramo odgovorno da se ponašamo, jer smo videli da virus iskoristi svaku našu slabost i opuštanje - navela je Kisić Tepavčević.

Rekla je da se sastanci Kriznog štaba održavaju redovno i da će javnost biti obaveštena o sledećem sastanku.

Kaže i da je ocigledno da će virus biti tu još izvestan vremenski period i da moramo da se ponašamo odgovorno i savesno.

Ministarka je prvu dozu vakcine primila 24. decembra, a drugu dozu ce primiti 14. januara.

Istice da nije imala nikakve neželjene reakcije i da se nada da ce svi gradani, kada im se ukaže prilika za vakcinaciju, da se odazovu, jer to jeste spas i svetlo na kraju tunela i jedino tako možemo da stvorimo štit za širenje virusa.

Kada je rec o vakcinaciji u gerontološkim centrima, rekla je da je, na osnovu baze podataka, do juče vakcinisano 1.984 korisnika ili zaposlenih, i da je izdat još 841 nalog.

Rekla je da je izuzetno ponosna na zaposlene i korisnike i da su najstariji opet pokazali da se odgovorno ponašaju jer su gotovo svi zainteresovani za vakcinaciju koja je besplatna.

Ističe da su korisnici u gerontološkim centrima u prioritetnoj grupi za vakcinaciju i da službe u zavisnosti od epidmiološke situacije u centrima procenjuju kada je najoptimalnija prilika da se što više njih vakciniše.

Navodi da su uključene i privatne i državne ustanove.

Kada je rec o epidemijskoj situaciji u ustanovama, u ovom momentu ze zaraženo 1.408 korisnika i 675 zaposlenih, navela je ministarka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading