REPUBLIKIN RETROVIZOR: U Srbiju stigle prve vakcine protiv korone, novi soj virusa struji kroz Evropu, Obradović se rastao od Zvezde!

Autor:

Vesti

27.12.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pregurali smo još jednu nedelju u najturbulentnijoj godini ovog veka.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Darija Kisić Tepavčević

Ponovo smo svakodnevno dobijali nove informacije o restriktivnim merama protiv koronavirusa, razvoju i distribuciji vakcine za spomenutu infekciju, a nije manjkalo ni crnih vesti, uglavnom saobraćajnih nesreća.

Počela vakcinacija protiv korone u Srbiji

U Srbiji je u četvrtak počela vakcinacija protiv koronavirusa, a prvu vakcinu primila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Premijerka je Fajzerovu vakcinu primila u Institutu za virosologiju, vakcine i serume "Torlak" pred kamerama. Nakon nje, vakcinu je Torlaku primila i ministarka za rad i članica Kriznog štaba epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević, a potom je vakcinisan i član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon.

Opuštanje mera tokom poslednjeg vikenda 2020. godine

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Branislav Tiodorović

U petak je dr Branislav Tiodorović objavio nove mere po kojima će zbog praznika i kupovine poklona koja uz njih ide tržni centri, prodavnice i ostali uslužni lokali raditi do 20 časova.  Cilj je rasteretiti sistem, sprečavanje gužvi i većeg protoka ljudi.

- Medicinski deo štaba je na stanovištu da ne može biti nikakvog popuštanja. Dakle, mi smo ovoga trenutka samo razgovarali o tome koja je objektivna opravdanost da možda vikend bude na određeni način opušteniji i da se stanovništvo snabde i obezbedi kupovinom za Novu godinu. Ipak nam je onda zato opravdana ideja da ovaj vikend iskoristimo u tom smislu da se radi do 20 časova u tržnim centrima i ostalim objektima prodajnog tipa, da bi na taj način omogućili manje pritisaka na kupovinu i više obezbeđenog vremenda se to može realizovati - izjavio je on tog dana.

Jeziva nesreća kod beogradskog Hipodroma

RepublikaFoto: Republika
Nesreća kod Hipodroma

U Beogradu se u utorak popodne dogodila teška saobraćajna nesreća.

Do nesreće je došlo kod Hipodroma, na skretanju za Banovo brdo. U sudaru su učestvovali crni "mini kuper" i plava "dačija sandero".

Nesreća se dogodila kada je "mini" koji je vozio 21-godišnji muškarac iz pravca Banovog brda prema Mostu na Adi izgubio kontrolu, zarotirao se i prešao u suprotnu traku.

Došlo je do sudara sa automobilom "dačija".

Na licu mesta je preminuo putnik (14) iz "minija", dok je vozač prevezen u bolnicu.

Novi soj koronavirusa se širi Evropom

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nova varijanta pandemijskog SARS-CoV-2 koronavirusa koja se brzo širi u Velikoj Britaniji otkrivena je i u Nemačkoj.

Zaražena osoba doletela je u Frankfurt iz Britanije 20. decembra da poseti rođake i dobila pozitivan rezultat testa po dolasku, objavilo je ministarstvo zdravlja jugozapadne nemačke pokrajine na Tviteru, prenosi Rojters.

Osobu su sa aerodroma automobilom pokupili članovi porodice i od tada je izolovana u porodičnom prebivalištu, dodalo je ministarstvo.

Radonjić zamenio Obradovića na klupi KK Crvena Zvezda

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Radonjić

Dosadašnji trener Crvene zvezde Saša Obradović platio je ceh lošim rezultatima, a njega je na klupi zamenio trofejni stručnjak crveno-belih Dejan Radonjić.

On je došao sa ciljem da zabeleži bolje rezultate u Evroligi od svog prethodnika koji je na izmaku prve faze uspeo da upiše tek pet pobeda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading