Fajzerove vakcine stizaće u Srbiju svake nedelje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.12.2020

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je prva zemlja u evropi koja je dobila vakcine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Srbija će vakcine kompanija Fajzer i Biontek dobijati na nedeljnom nivou i sve dogovorene količine će biti dostupne narednih meseci, rekli su u kompaniji Fajzer.

Precizan broj vakcina koje će biti isporučene Srbiji ova kompanija ne može da se saopšti, ali dodaju da će sve količine koje je Vlada dogovorila biti dostupne narednih meseci i da će dolaziti u Srbiju na nedeljnom nivou.

Fajzerova direktorka za Korporativne politike i odnose sa javnošću za Atlantik regiju Urša Lakner rekla je da je zadovoljstvo "da su sa Vladom Srbije ubrzane sve administrativne stvari, čime je omogućeno da je Srbija prva u Evropi koja je dobila ujedno i prvu količinu vakcina".

 

- Time smo zajedno napravili veliki korak prema poboljšanju trenutne zdravstvene situacije. U Fajzeru smo jako zadovoljni i ponosni što je pre Nove godine bila moguća prva isporuka vakcine protiv kovida 19. U EU kamioni su počeli transport ovih dana i sve zemlje članice EU će do subote dobiti prvu, simboličnu količinu vakcine i u nedelju će se početi sa vakcinisanjem - rekla je Lakner.

Ona je čestitala premijerki Ani Brnabić i članovima Kriznog štaba što su se među prvima vakcinisali.

- Oni su pokazali da je vakcinacija jako bitan potez. Vakcina neće spasiti pandemije ako će ostati u frižiderima. Spasiće nas samo dovoljno veliki broj vakcinisanih stanovnika - poručila je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading