SAZNAJEMO: Tržni centri će raditi za vikend

Autor:

Vesti

25.12.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krizni štab će danas produžiti postojeći režim rada ugostiteljskih i drugih objekata i tokom vikenda, a na novoj sednici sledeće sedmice biće utvrđeno koje će mere važiti tokom novogodišnjih praznika, saznaje Srpski telegraf.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Kako je našem listu rečeno u kriznom štabu, brojke padaju, možda ne onoliko brzo koliko bismo svi voleli, međutim, dovoljno da se nešto labaviji režim koji je na snazi od prošlog ponedeljka zadrži.

- To praktično znači da će kafići i restorani nastaviti da rade do 20 časova, baš kao i tržni centri, kozmetički i drugi saloni, bazeni... Bioskopi i pozorišta ostaju otvoreni do 21 čas - rekao nam je sagovornik iz kriznog štaba i dodao:

- Najveći izazov, naravno, biće novogodišnji praznici. Ipak, do tada ima još nekoliko dana, tokom kojih ćemo pažljivo pratiti sve parametre i uoči 31. decembra doneti odgovarajuću odluku.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Srđa Janković

Imunolog Srđa Janković rekao je da bi bilo bolje da nije produženo radno vreme, ali da je to njegovo lično mišljenje. On ne vidi prostor za dodatno ublažavanje mera u ovom trenutku. Janković je naveo da će se medicinski deo kriznog štaba dogovoriti koja je to crvena linija preko koje se neće popuštati.

- Važno je da za Novu godinu ne bude okupljanja, pozivam građane da novu godinu dočekaju kod kuće u krugu porodice.

 

Ono što može biti problematično jeste činjenica da su se u protekla dva-tri dana stvarale velike gužve u tržnim centrima, prodavnicama igračaka... Ako je za utehu, međutim, slično je svuda u svetu, bar tamo gde ovakvi objekti rade.

Dve potencijalne mine: gužva koja se pravi u prodavnicama poslednjih dana i odluka da se ne obustave letovi sa Britanijom

S druge strane, potencijalni rizik predstavlja i to što Srbija nije obustavila letove s Velikom Britanijom. To su, inače, uradili Kina i većina zemalja Evropske unije. Zanimljivo, dok su se države EU odlučile na takav potez, Srbiji je od Unije stigla preporuka da ne obustavlja avio-saobraćaj s Ostrvom.

Rade do 20 časova

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

- Tržni centri

- Butici, sve prodavnice koje nisu prehrambene

- Kafići i restorani (od 17 do 20 bez muzike)

- Kladionice, kockarnice

- Dečje igraonice

- Frizerski i drugi saloni

- Teretane, SPA centri, bazeni, sportski baloni

Rade do 21 čas

RepublikaFoto: pixabay.com

- Prehrambene radnje, pekare

- Bioskopi i pozorišta

Rade non-stop

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA

- Apoteke

- Pumpe (samo za gorivo)

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading