"Teška odluka je pred nama!" Tiodorović: Svi su za uvođenje NOVE MERE koja do sada nije bila na dnevnom redu!

Autor: Republika

Vesti

23.12.2020

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović govorio je za RTS na temu koronavirusa u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Branislav Tiodorović

Tiodorović kaže da će Krizni štab u petak morati ponovo da razmotri kompletnu epidemiološku situaciju i odluči po pitanju novih mera.

- Optimista sam i nadam se da će mere koje su sada na snazi biti produžene, da neće doći do toga da imamo pogoršanja. Najveća opasnost je što se stvara utisak opuštanja i to nas ponovo može dovesti u neku vanrednu situaciju. Glavna procena u petak biće po pitanju velikih praznika - Božića i Nove godine, pred nama je teška odluka, smatram da situaciju moramo ozbiljno da procenimo poštujući ekonomki deo, ali da pre svega razmišljamo o zdravlju stanovništva - rekao je epidemilog.

 

On ističe da članovi Kriznog štaba prate iz sata u sat kretanje novog mutacionog oblika virusa u Velikoj Britaniji i da se svi zalažu za ukidanje letova iz Londona.

- Kad bih samo ja odlučivao bio bi otkazan današnji popodnevni let iz Londona, a i moje kolege su rekle da treba otkazati letove iz Britanije - rekao je Tiodorović ali i istakao da taj virus uopšte ne mora da dođe iz Velike Britanije, već bilo koje zemlje u tranzitu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slavica Dokmanovic

23.12.2020 08:37

Postovani gospodine Tiodorovicu, Iz dugogodisnjeg zivotnog i radnog iskustva naucila sam da, u dilemama slicno ovoj, treba se drzati plana koji daje rezultat. U ovom slucaju, to znaci da preventivne mere ne treba menjati za nastupajuce praznike. Zahvaljujuci upravo umereno restriktivnim merama u poslednjih 15 dana, postepeno dobijamo kontrolu dan sirenjem korona virusne infekcije.Da se nasalim: Ne menja se konj koji dobija trku. Vama Gospodine, hvala za sve sto cinite za gradjane Srbije. Zelim Vam dobro zdravlje i da mirno provedete nastupajuce Bozicne i Novogodisnje praznike. Sa postovanjem, Dokmanovic Slavica dipl.pravnik u penziji