Predrag Kon odgovorio na prozivke da ne poštuje Hipokratovu zakletvu: PREISPITAJTE SE VI MALO!

Autor: Republika

Vesti

23.12.2020

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa oglasio se na svom Fejsbuk profilu i rekao da svako ko njega upozorava na Hipokratovu zakletvu zbog rada u Kriznom štabu treba da se duboko preispita.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Predrag Kon

On je ovo napisao na svom nalogu na Fejsbuku.

-  Svako onaj koji me upozorava na Hipokratovu zakletvu zbog rada u Kriznom štabu i nekih navodno prihvaćenih kompromisa neka se duboko preispita. Makar to bio i profesor Dragan Delić. To veze nema sa istinom. Hipokratova zakletva je neprekidno ispred svega. Popuštanje mera nije NIKADA podržano od medicinskog dela Kriznog štaba. Posebno je oštra granica bila u odnosu na rad kafića i restorana - napisao je dr Kon.

Povod za ovaj status je izjava infektologa i nekadašnjeg direktora Infektivne klinike Dragana Delića da mu odluke Kriznog štaba i popuštanje mera deluju neubedljivo i ne ulivaju poverenje. Kolegama koje odlučuju poručuje da se drže struke i Hipokratove zakletve koju su položili.

 

Svako onaj koji me upozorava na Hipokratovu zakletvu zbog rada u Kriznom štabu I nekih navodno prihvaćenih kompromisa...

Posted by Predrag Kon on Уторак, 22. децембар 2020.

 

- Očito je ponovo napravljen kompromis, što je za mene kao lekara, stručnjaka neprihvatljivo. Medicina, struka, nauka ne prihvataju kompromise.  Medicina mora da se drži zdravlja ljudi i njihovih života. To je nama primarni orijentir i međa, na osnovu toga mi donosimo odluke kao lekari, kao zdravstveni radnici. Svako ulaženje u neke druge oblasti može da bude klizav teren u kome se lekari obično ne snalaze baš najbolje - smatra Delić i dodaje:

- Struka, struka, struka, medicina medicina, medicina, nauka, nauka, nauka. Strogo da se drže struke i profesije. Naš primarni i dominantni cilj je zdravlje stanovništva i što manje razmišljanja o drugim aspektima. To je moj kolegijani savet. Nikome drugom nismo položili zakletvu nego Hipokratu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading