POTVRĐENO PISANJE SRPSKOG TELEGRAFA! Šta ćemo sad? Kesić slagao da nije uzimao pare od opozicije!

Autor:

Vesti

23.12.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav lažov? Strašan lažov!

RepublikaFoto: E stock
Zoran Kesić

Zoran Kesić demantovao je pisanje Srpskog telegrafa da je preko svoje preduzetničke agencije uzimao novac od opozicije, odnosno Nebojše Zelenovića i doskorašnje gradske vlasti u Šapcu. Komičar nam je čak preko advokata uputio poduži dopis u kom tvrdi da fakture koje smo objavili ne postoje, te da "preduzetnička radnja preko koje je Kesić poslovao u periodu 2015-2019. nikada nije izdala nijednu fakturu gradskoj upravi Šapca".

PARE GRAĐANA

Istina je, međutim, baš onakva kako smo i napisali. Srpskom telegrafu stigao je zvaničan odgovor gradske uprave u Šapcu, overen pečatom i sa potpisom Miroljuba Mijuškovića, člana Gradskog veća zaduženog za kulturu i informisanje. U njemu se taksativno navode uplate na račun Kesićeve Agencije za umetničko stvaralaštvo i scensku umetnost. Komičar, inače, posluje preko nje u svojstvu preduzetnika koji nije u sistemu PDV, što se lako može proveriti na sajtu Agencije za pivredne registre (APR). Tamo se, naime, upravo on vodi kao jedini vlasnik agencije.

Jasno je da Kesića žulja to što smo otkrili koji su njegovi motivi za konstantno napadanje vlasti u svojim emisijama. Finansijski, dabome.

Podsetimo, naš list otkrio je da je nekadašnja gradska vlast u Šapcu novcem građana finansirala voditelja emisije "24 minuta". Srpski telegraf je došao u posed izvoda sa računa grada Šapca, na kojima se vidi da je u periodu od 2015. do 2019. na račun Agencije za umetničko stvaralaštvo i scensku umetnost jedne od glavnih zvezda Šolakove televizije isplaćeno ukupno 1.172.400 dinara.

Pod plaštom različitih aktivnosti poput Festivala evropskog filma, učestvovanja na Sajmu vina, prevođenja, tekstova za list Danas, samo 2016. iz budžeta je isplaćivano od 30.000 do 50.000 dinara po tranši na račun Kesićeve agencije, a ukupan iznos za tu godinu dostigao je sumu od 865.400 dinara.

Isplate od 2015. do 2018.

godina isplata u RSD

2015.  36.000

2016.  865.400

2017.  251.000

2018.  20.000

* ukupno: 1.172.400

BEZ ODGOVORA

Za potrebe tog teksta, objavljenog pre sedam dana, pokušali smo tada da stupimo u kontakt sa Nebojšom Zelenovićem da bi nam objasnio ove novčane transakcije, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor. S druge strane, Zoran Kesić je kratko odgovorio na postavljeno pitanje.

- Poštovani, verovatno vas kolege nisu obavestile da ja za vaše "novine" više ne dajem izjave. Srdačan pozić - bio je Kesićev odgovor.

Na pitanja koja smo mu juče poslali komičar nije odgovorio.

Šta je sve Šabac plaćao voditelju

* učestvovanje na Sajmu vina

* Festival evropskog filma

* priprema za posetu kanadskog ambasadora, promocija grada

* aktivnosti vezane za šabački letnji festival

* angažovanje za šabačku čivijadu u smislu promocije grada - tekstovi za list Danas, intervju i sl.

* Čivijada - internet-prezentacija šabačkog vašara

* usluge prevodioca

* aktivnosti vezane za dolazak grčkog konzula, materijal, pokloni

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading