OGLASILO SE MINISTARSTVO: Evo gde je OBAVEZNO da deca nose maske! Da li su i VRTIĆI na tom spisku?

Autor: Novosti, Republika

Vesti

19.12.2020

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je objašnjeno!

RepublikaFoto: Opština Vršac
Dezinfekcija vrtića

Tokom boravka u predškolskim ustanovama u kojima su ispoštovane sve epidemiološke mere protiv širenja koronavirusa, nije potrebno da deca nose zaštitne maske, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Nadležni su se oglasili, povodom nedoumica koje su se pojavile u javnosti, nakon donošenja Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 od 15. decembra, a u vezi sa nošenjem zaštitnih maski dece u predškolskim ustanovama.

 

 

 

- U kontrolisanim uslovima tokom boravka u predškolskim ustanovama, u kojima se primenjuju propisane protivepidemijske mere, nije potrebno da deca nose zaštitne maske - navodi se u saopštenju ministarstva.

- Zaštitna maska je obavezna za svo osoblje u predškolskim ustanovama tokom boravka na radnom mestu.

Ministarstvo podseća da je još u maju poslalo svim predškolskim ustanovama instrukcije u vezi sa postupanjem predškolskih ustanova u vreme trajanja epidemije Kovid-19, kojom je, između ostalog, predviđeno da su i roditelji koji ulaze u predškolsku ustanovu u obavezi da nose zaštitnu maske.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Spornom uredbom je predviđeno da su roditelji dece starije od četiri godine u obavezi da obezbede da deca nose zaštitne maske na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održati rastojanje između dva lica od najmanje dva metra (ispred prodavnica, apoteka, na autobuskim i drugim stajalištima i sl.). Nošenje zaštitnih maski je obavezno u javnom drumskom i železničkom prevozu putnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading