ČAČAK U KANDŽAMA OPAKOG VIRUSA: Dnevno umre i do 6 pacijenata

Autor: Telegraf Republika

Vesti

10.12.2020

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja epidemije dr Mihailo Luković govorio je o visokom procentu preminulih od posledica korona virusa u Čačku u odnosu na ostatak Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Dr Mihiailo Luković smatra da bi svako ishitreno tumačenje procenta smrtnosti moglo bi da ima veoma loše posledice.

Naime, proteklih desetak dana u čačanskoj bolnici svakodnevno umire od tri do šest pacijenata. Bilo je dana kada se čak deset odsto od ukupnog broja preminulih koji se objavi na sajtu Ministarstva zdravlja odnosilo na pacijente Opšte bolnice u Čačku.

Dr Luković kaže da bi svako ishitreno tumačenje procenta smrtnosti moglo bi da ima veoma loše posledice. On je naglasio da se čačanskoj javnosti prezentuju apsolutno tačni podaci vezani za sve aspekte epidemije, pa tako i broj preminulih, prenosi Morava Info.

- Mi vama prezentujemo kompletan materijal u vezi sa brojem umrlih. I ja mislim da svi to rade. Neko će da izrazi sumnju, ali treba da postoji način da se to opovrgne. Ono što ja mogu da tvrdim da ste svakoga dana dobili podatke o svakoj umrloj osobi u Čačku i Moravičkom okrugu - naglasio je čačanski infektolog.

RepublikaFoto: youtube.com/tvgalaksija32/printscreen
DR Mihailo Luković

 

Na pitanje da li je indikativno to što je iz Moravičkog okruga često oko 10 odsto od ukupnog broja preminulih u Srbiji, Luković je rekao:

- Govorite o praćenju velikih sistema. Tu je problem da li se podaci ažuriraju kako treba. Pitanje je da li se sve na vreme prijavljuje iz preko 100 jedinica lokalne samouprave i da li se ti podaci na vreme obrađuju. Ja mogu samo da tvrdim da su podaci koje mi javnosti prezentujemo svakog dana apsolutno tačni.

Prema Lukovićevim rečima, konačna posledice epidemije izražene kroz smrtnost pacijenata biće tema posebnog istraživanja.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading