Važna poruka doktorke Danice Grujičić ukoliko se pojavi KOVID-23: Ovo je NAJOPASNIJE!

Autor: espreso.rs, republika.rs

Vesti

10.11.2020

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prof. dr Danica Grujičić, neurohirurg i direktor Instituta za onkologiju i radiologiju u Kliničkog centra Srbije apelovala je na građane da izbegavaju okupljanja.

RepublikaFoto: youtube.com/ZdravljeTV - Zvanični kanal
Danica Grujičić

- Onkološki pacijenti se leče na isti način na koji su se lečili i prošle godine. U sva tri talasa smo imali zaposlene koji, srećom, nisu imali težu kliničku sliku. Mi sutra radimo šest operacija jer tumori mozga ne mogu da čekaju. Moj apel svima je: Nikako okupljanje, bez obzira da li se radi o otvorenom ili zatvorenom prostoru - rekla je Danica Grujičić.

Ona kaže da virus korona nije izmišljotina, a da je jedini način da se problem reši, proizvodnja vakcine, te istakla važnost toga da Srbija bude vakcinalno suverena država.

- Bila sam na otvorenom, nosila sam masku i svejedno sam dobila koronu. Istog dana sam se zakucala u krevet. Mi ćemo morati naučiti da živimo sa koronom, možda se pojavi i kovid-23, zato moramo da se naviknemo na mere - kazala je ona.

- U 2. i 3. talasu nijedan zaposleni nije dobio u Instiututu infefkciju, zaražavanje se desilo van Instuituta, na hirurgiji imamo 3-4 pacijenta koji su zaraženi. Sada imamo imamo rigoroznije mere, za 2- 3 dana ispraznimo celo odeljenje. Moram da se zahvalim Novaku Đokoviću koji nam je obezbedio aparat za čišćenje i dezinfekciju vazduha - kaže doktorka i dodaje da su ponovo ograničili broj pregleda, komentarišući sutuaciju na odeljenju onkoligije.

Korona bukti u Srbiji, a doktorka Grujičić je uputila apel svima kako bi zaustavili širenje.

- Moj apel svima je nikakvo okupljanje, ni na otvorenom ni na zatvorenom! - kaže načelnica onkoligije koja je i sam preležala koronu.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba, Zoran Gojković, kaže da normalnog života još u jednom periodu neće biti, te da i dalje jedan broj ljudi ne shvata opasnost od virusa korona.

- Moramo svi zajedno, složno da radimo na rešavanju ovog problema - rekao je Gojković.

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu doktor, Predrag Sazdanović je istakao da je epidemiološka situacija u Kragujevcu teška.

- Mi ćemo moći izdžati, ali ne beskonačno - rekao je on.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da je važno da odgovaraju organizatori onih koji organizuju žurke posle 23 časa.

- Grad sprovodi mere koje donosi krizni štab. Mi insistiramo na promeni zakonskih propisa, kako ne bi samo sanitarni inspektori mogli da proveravaju poštovanje mera. Izmenom zakona, to će biti omogućeno i komunalnim milicionerima - kazao je Vesić.

On je istakao da je važno i pridržavanje mera i to da privreda radi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading