IMUNOLOG APELUJE: Za Novu Godinu ostanite kod kuće, u suprotnom nas očekuje KATASTROFALAN SCENARIO

Autor: Blic, Republika

Vesti

09.12.2020

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imunolog Srđa Janković pozvao je građane da smanje sve kontakte van svog domaćinstva i da Novu godinu dočekaju sa porodicom bez okupljanja.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Srđa Janković

Rano je pričati o poboljšanju situacije, ali je važno da ne vidimo više pogoršanje - naglasio je dr Janković.

Imunolog Srđa Janković pozvao je građane da smanje sve kontakte van svog domaćinstva i da Novu godinu dočekaju sa porodicom bez okupljanja.

On je naveo da su okupljanja sa razlogom zabranjena. Cilj mera koje su na snazi je da se spreči pogoršanje situacije, zatim da se stabilizije stanje, a tek onda počcne da se poboljšava.

- Još je rano pričati o poboljšanju situacije, ali je važno da ne vidimo više pogoršanje. Od toga će zavisi predlozi daljih mera. Naglasak nije samo na pooštravanju mera, već da se sprovode mere koje su na snazi -  naglasio je Janković za Pink.

On je ukazao da je na snazi mera zabrane okupljanja, ali da su rezervacije rasprodate za doček Nove godine u klubovima, restoranima, kafićima.

- To ne ide jedno sa drugim. Apelujem na građane da poštuju mere i preporuke. Ako se budemo okupljali, samo ćemo Novu godinu već na početku učiniti lošijom nego što želimo da bude - rekao je on.

RepublikaFoto: Grad Beograd

Ističe da se ne može računati na kolektivni imunitet kao zaštitu i da to može da promeni samo vakcina.

- Uzdanje u kolektivni imunitet sada ne pomaže već samo maska, distanca i ne okupljati se - rekao je on i dodao da je velika stvar što je u Velikoj Britaniji odobrena vakcina i što je počela vakcinacija.

Napominje da vakcinu ne treba gledati kao "čarobni štap". Ima ljudi koji misle da će vakcina da sve reši, ali i onih koji smatraju da je vakcina najveće zlo. I jedna i druga krajnost, kako kaže Janković, nisu dobre.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading